Турският лекарски съюз (ТТБ) обяви еднодневна стачка днес в знак

...
Турският лекарски съюз (ТТБ) обяви еднодневна стачка днес в знак
Коментари Харесай

Здравните работници в цяла Турция стачкуваха СНИМКИ

Турският лекарски съюз (ТТБ) разгласи еднодневна стачка през днешния ден в символ на митинг против отдръпването на законодателно предложение в Народното събрание, предвиждащо усъвършенствания в персоналните права на чиновниците на лекарите и зъболекарите.


Тъй като стачката е в действие от ранните утринни часове, в лечебните заведения в цялата страна през днешния ден не се оферират здравни услуги, с изключение на незабавна помощ, диализа, интензивно лекуване и незабавна помощ за деца.

Стачката, призована от TTB, е подкрепена и от Синдиката на служащите в опазването на здравето и обществените услуги (SES), Прогресивния съюз на здравните служащи и Общия съюз на браншовите държавни чиновници в опазването на здравето и обществените услуги.

След като TTB разгласи стачката, както пациентите, по този начин и здравните служащи показаха поддръжката си. Залите на лечебните заведения и поликлиниките останаха празни.



Призивът на TTB гласи: Тази стачка е предизвестие, че претендираме за отбрана на правата в нашия труд, както и за правото на хората на опазване на здравето. Обществото също би трябвало да даде ухо на нашия глас. Правителството би трябвало да чуе лекарите, здравните служащи и служащи. Днес е денят, в който насърчаваме солидарността и заставаме един до друг, имаме вяра един на различен и упражняваме силата на нашата специалност.


Протестиращите упорстват, всички служащи от бранша, работещи на тежки и рискови работни места, да получават отплата от 1 година на всеки 5 години, настояваме за спомагателни нараствания на приходите съгласно труда който поставяме. Те желаят съществена заплата, с която да могат да се прехранват и която да се отрази и на пенсиите им.
Стачкуващите упорстват за ефикасен закон против насилието, безвредни работни места и здравословна работна среда. Както и за повсеместен закон за професионалните болести в лицето на заболяванията, породени от специалността, изключително COVID-19.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР