Турският кардиолог Ендер Сарац разказа как да намалим нивото на

...
Турският кардиолог Ендер Сарац разказа как да намалим нивото на
Коментари Харесай

Лекар съветва как лесно да свалим холестерола без лекарства

Турският кардиолог Ендер Сарац описа по какъв начин да понижим равнището на неприятния холестерол без медикаменти.

Хиперхолестеролемията е един от главните фактори, водещи до атеросклероза. Холестеролът се натрупва, отсрочва се върху стените на кръвоносните съдове, засягайки коронарните артерии, съдовете, захранващи мозъка (каротидни и гръбначни артерии), както и артериите на долните крака.

По време на пандемията от ковид хората започнаха да се движат по-малко и да се хранят по-зле, което способства за доста нарастване на този рисков индикатор. На първо място, доктор Сарач поучава да спрете да пиете алкохол и да употребявате никотин, както и да повишите равнището на физическа интензивност.

Авокадото, гроздовите семки, чаят, ядките и рибата могат да оказват помощ за намаление на неприятния холестерол в кръвта. Освен това към диетата би трябвало да се прибавят соя, пълнозърнести храни и цитрусови храни.

По-рано съветският диетолог Михаил Гинзбург сподели кои храни ще оказват помощ за намаление на високите равнища на холестерол в кръвта. Според него лукът и чесънът, когато се употребяват постоянно, защищават стените на кръвоносните съдове от натрупването на плака. И с цел да намалите холестерола, би трябвало да ядете сушени ябълки. Освен това канелата намалява равнищата на неприятния холестерол, предотвратявайки развиването на атеросклероза и хипертония, написа zdrave.to.

Известно е, че нарасналите равнища на холестерол усилват риска от сърдечно-съдови болести. Според Националната здравна работа на Обединеното кралство бадемите и рибата сьомга имат забележителен резултат при намаление на равнищата на холестерола.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР