Турският геофизик проф. д-р Ахмет Ерджан, станал известен на последък

...
Турският геофизик проф. д-р Ахмет Ерджан, станал известен на последък
Коментари Харесай

Сеизмолог показа регионите в Турция, където ще удари мега мнощно земетресение

Турският геофизик проф. доктор Ахмет Ерджан, станал прочут на последък със сеизмичните си разбори, разгласи седем района в Турция, където сигурно се чака земетресение. В обява в профила си в обществените мрежи той беше безапелационен: " Дори да няма земетресение никъде другаде вТурция, в тези 7 региона ще се случи сигурно. "

Проф. Ерджан възобнови предизвестията си за продължаващата сеизмична интензивност в Турция след земетресенията от 6 февруари 2023 година с център Кахраманмараш.  

„ Със сигурност чакаме мощни трусове в Карлъова-Бингьол, Ерзинджан, Денизли, Сакария, Айвалък-Лесбос, Теке Бурну (Измир-Чешме) и " Района на езерата ", към Испарта. “

Ерджан продължи оценките си във връзка с земетресението с магнитуд 4,4, което се случи в региона Гюрюн на Сивас предходната седмица, намиращ се в източноанадолския разлом:

„ Източноанадолският разлом е дълъг 580 км от Каррова-Бингьол до Хатай-Къръкхан и образува границата сред арабската и анадолската континентална плоча. Тъй като арабският регион се придвижва на север, той се разтяга с 1 до 4 mm всяка година. Земетресението на 6 февруари 2023 година провокира противодействие на земята от напрежението, насъбрано за 510 години. "

Ерджан добави, че след последното земетресение в Сивас „ насъбраното напрежение в анадолската страна продължава с трусовете в Адъяман и този от Битлис-Загрос и Сивас-Гюрюн от 4.5 по Рихтер, по Северноанадолския разлом. Това напрежение преодолява съпротивлението на земята и рано или късно там ще има ново земетресение, предизвестява геофизика:

„ Мястото, което се е активизирало при предходни трусове се затваря в период от 200-500 години. Последно мощно земетресение от 7.8 по Рихтер, е имало през 1513 година Така, че в този момент това място може да се засилва още веднъж с сходна разрушителна мощност. "

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР