Турските военни са достигнали околностите на град Африн днес, след

...
Турските военни са достигнали околностите на град Африн днес, след
Коментари Харесай

Всеки момент горещата военна новина, съобщена от Ердоган, може да стане факт

Турските военни са достигнали покрайнините на град Африн през днешния ден, след траяла повече от месец акция против сирийските кюрди в едноименния район, и всеки миг може да влязат в града. Това са съобщили от Сирийската обсерватория за човешки права, представени от Reuters.

Анкара даде началото на своята интервенция „ Маслинова клонка “ на 20 януари, която е ориентирана против кюрдските „ Народни отряди за отбрана “, контролиращи де факто сирийската провинция, като Турция преглежда организацията като крило на „ Кюрдската работническа партия “, оповестена в голям брой страни за терористична организация. В рамките на акцията, турската войска съумя да откри надзор върху граничния регион, няколко по-малки градове и голям брой села.

Миналия месец правилни на режима в Дамаск военни също навлязоха в района след молба от страна на кюрдите, само че Турция не прекрати интервенцията си, прецизира Фокус.

БЛИЦ напомня, че още през вчерашния ден турския президент Ердоган съобщи, че всеки момента войските му ще влязат в Африн .

Днес пък той скастри остро НАТО поради интервенцията „ Маслинова клонка “ .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР