Турските въоръжени сили са подготвени за провеждането на военна операция

...
Турските въоръжени сили са подготвени за провеждането на военна операция
Коментари Харесай

Турската армия готова да влезе в Сирия

Турските въоръжени сили са готови за провеждането на военна интервенция в северната част на Сирия, заяви „ Дейли Сабах “, базирайки се на думи на представителя на президентството Ибрахим Калън.

Той уточни, че армията има подготвеност да предприеме атака, в случай че Анкара сметне, че националната сигурност е застрашена от външни фактори.

Говорителят на Реджеп Ердоган засяга град Африн, който е под контрола на Отряда за национална самозащита (YPG), който Турция преглежда като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия.

„ Може да се намесим, в случай че е належащо. Вече имаме подготвеност “, съобщи Ибрахим Калън. Конфликтът сред Турция и ПКК беше обновен през 2015 година след малко мъртвило.

Турските въоръжени сили остро се възпротивяват на опцията кюрдите в Сирия и Ирак да открият надзор над зони покрай границата с Турция. Поради тази причина те започнаха и интервенция „ Ефратски щит “.

След нейния край Ердоган съобщи, че не е изключена нова военна атака. Турция се опълчи и на референдума за самостоятелност на Иракски Кюрдистан. Въоръжени сили на южната ни съседка струпаха армия покрай границата с Ирак в дните преди допитването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР