Турските сили за сигурност в събота са арестували най-малко 72

...
Турските сили за сигурност в събота са арестували най-малко 72
Коментари Харесай

Турция спира канали за трафик на мигранти към Европа

Турските сили за сигурност в събота са арестували минимум 72 трафиканти на хора в интервенции в комерсиалния център на страната Истанбул, оповестява " Анадолу ".

Полицията е арестувала 72 обвинени, откакто прокурорите са издали заповеди за арест на 94 хипотетични членове на незаконна организация , която провежда нелегално прекосяване на граници.

Полицията организира едновременни интервенции в 12 провинции за залавяне на обвинени, ангажирани с контрабанда на мигранти .

По време на интервенциите най-малко 1477 незаконни мигранти от страни като Афганистан, Пакистан, Бангладеш, Ирак и Сирия също са арестувани след нелегално прекосяване в страната. Силите за сигурност не престават да търсят останалите 22 обвинени.

Източниците прибавиха, че от 72 обвинени 13 са арестувани под стража и най-малко 8 лодки са конфискувани като част от интервенциите .

Турция е основен директен пункт за незаконни мигранти, целящи да преминат в Европа , с цел да стартират нов живот, изключително тези, които бягат от война и гонене.
 Турция и Европейски Съюз затоплят връзките
Турция и Европейски Съюз затоплят връзките

В последно време има " възстановяване на цялостната атмосфера "

Действията са в сходство със съглашение за нуждата от консенсус, реализиран в Брюксел сред длъжностни лица на Турция и Европейския съюз по отношение на подновяването на мигрантска договорка от 2016 година за понижаване на броя на мигрантите, поели по Егейско море към Европа.

В момента Турция е хазаин на повече от 4 милиона бежанци . Повече от един милион души доближиха до Гърция от Турция през 2015-16 година, макар че по-късно броят им внезапно спадна според съглашението сред Европейски Съюз и Турция от 2016 година Анкара да вземе мигранти назад в подмяна на средства.

През 2020 година, преди експлоадирането на пандемията от ковид, , като разреши на мигрантите да изоставен страната, а Анкара беше упрекната от интернационалната общественост, че употребява човешки животи като разменни монети в подмяна на повече помощ от Европейския съюз.

През декември цялостните 6 милиарда евро , обещани през 2016 година

Средствата от Европейски Съюз бяха предопределени за характерни обществени планове в Турция за подкрепяне на бежанците и не бяха изплащани непосредствено на турското държавно управление.

Президентът Реджеп Ердоган потърсил европейска помощ в Северна Сирия , само че молбата бе отказана и той упрекна Европейски Съюз , че се е отказал от обещанията си по договорката от 2016 година

Лидерите на ", само че по-късно дадоха обещание да преразгледат договорката в опит да сложат завършек на хаоса по европейските граници .
 Спецчасти на Турция оказват помощ на мигрантите да нахлуят в Гърция
Спецчасти на Турция оказват помощ на мигрантите да нахлуят в Гърция

Кадри демонстрират сълзотворен газ, употребен от турската страна на границата

В края на натоварената дипломатическа седмица в Брюксел външният министър Мевлют Чавушоглу съобщи в петък, че чиновници на Турция и Европейския съюз са се съгласили да продължат да ускоряват разговора и да вземат участие в съответни дейности , до момента в който двете страни показаха консенсус по отношение на нуждата от възобновяване на миграционната договорка , ориентирана към за понижаване на притока на противозаконни мигранти към Европа, оповестява " Дейли сабах ".

" Положителната атмосфера в връзките сред Турция и Европейски Съюз първо стартира с положителна изразителност , по-късно продължи с разговор и в този момент би трябвало да бъде подкрепена с съответни актове , с цел да бъде непрекъсната ", разяснява Чавушоглу. Той добави, че Турция желае да надгражда позитивната атмосфера , реализирана след срещата на водачите на Европейски Съюз през декември, и не приканва за възстановяване на връзките от боязън от наказания.

Той сподели, че срещите , в които са взели участие ръководителят на външната политика на блока Жозеп Борел, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, както и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и парламентаристи от Европейски Съюз, са били " отворени, почтени и положителни ".

Той чака представители на Европейски Съюз да посетят Турция допустимо най-скоро . " Повечето страни членки на Европейски Съюз желаят по-добри връзки сред Турция и Европейски Съюз ", продължи той.

Докато напрежението в Източното Средиземноморие, породено от морските граници и правата на сондажи, беше главният дневен ред на двустранните връзки през 2020 година, Турция се стреми да прегледа други значими въпроси, засягащи Брюксел и Анкара през 2021 година, които включват въпроса за миграцията, договарянията за присъединение, както и битката с тероризма .

В рамките на двустранните връзки Чавушоглу съобщи, че упованията на Турция включват обновяване на договарянията за присъединение и че Анкара би трябвало да се третира не като част от външната политика на Европейски Съюз, а като претендент член за договаряния . Турция и Европейски Съюз показват желанието си да " извърнат нова страница ".
 Ердоган изиска
Ердоган изиска " мир " с Европейски Съюз

Ердоган направи мненията след година на напрежение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР