Турските сили за сигурност конфискуваха две мозайки на 2700 години

...
Турските сили за сигурност конфискуваха две мозайки на 2700 години
Коментари Харесай

Турската полиция конфискува мозайки на 2700 години

Турските сили за сигурност конфискуваха две мозайки на 2700 години от римската ера при интервенция, осъществена против противозаконни разкопки в задния двор на дом в Измир. Полицейски екипи от Измир организираха дълготрайна акция в парцел след сигнал,съобщи организация Демирорен (DHA).



Откритите мозайки датират от началото на римската ера, 753 и 509 година пр.н.е. Експерти означават, че са принадлежали на заможно семейство по това време, защото сходни изображения на ангели върху мозайките символизират благосъстояние и великолепие.

След едномесечно наблюдаване полицията задържа трима души при акцията, до момента в който те се опитвали да пренесат мозайката от мястото където са я разкрили. Сред арестуваните са наемодателят и наемателят, които твърдяли, че вършат разкопки, с цел да пробият бунар в задния двор и инцидентно се натъкнали на артефактите.

Всяка година в Турция се правят хиляди интервенции против контрабандата, с цел да се попречва противозаконната продажба на исторически предмети и да се отбрани богатото културно завещание на страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР