Турските митнически власти са задържали руски товарен кораб, превозващ зърно,

...
Турските митнически власти са задържали руски товарен кораб, превозващ зърно,
Коментари Харесай

Руски кораб, превозващ украинско зърно, е задържан от Турция -

Турските митнически управляващи са задържали съветски товарен транспортен съд, пренасящ зърно, което съгласно Украйна е откраднато, заяви през днешния ден украинският дипломат в Турция Васил Боднар, представен от Ройтерс.

Посолството на Украйна в Анкара изиска тази седмица от Турция да задържи плаващия под съветски байрак товарен транспортен съд " Жибек Жоли " съгласно чиновник и документи, видени от Ройтерс.

Репортери на Ройтерс са видели " Жибек Жоли " закотвен на към един километър от брега и отвън пристанището Карасу през днешния ден, без явни признаци на придвижване на борда.

„ Имаме цялостно подпомагане. Корабът сега е на входа на пристанището и е арестуван от митническите управляващите на Турция, “ сподели Васил Боднар пред украинска национална телевизия.

Боднар посочи, че ориста на кораба ще бъде решена от среща на проверяващи случая на следващия ден и че Украйна се надява зърното да бъде иззето.

Украйна упрекна Русия в кражба на зърно от териториите, които съветските сили са завзели от началото на съветската инвазия в края на февруари. По-рано Кремъл отхвърли Русия да е откраднала украинско зърно.

Служител на украинското външно министерство, базирайки се на информация от морската администрация на Украйна, сподели пред Ройтерс в петък, че " Жибек Жоли " е натоварил първия товар от към 4500 тона украинско зърно от Бердянск, окупирано от Русия пристанище в Южна Украйна.

Регионалните пристанищни управляващи в Сакария не бяха открити за коментар. Турското външно министерство не отговори на молбата да коментар.

Представител на турската митница в пристанище Карасу не удостовери, нито отхвърли информацията на Киев за задържането на съветския товарен транспортен съд, добавя ТАСС.

В момента не мога да потвърдя или отрека тази информация. Мога единствено да кажа, че този транспортен съд не е в пристанището. Но не изключвам, че може да е в открити води в непосредствена непосредственост до пристанище Карасу “, уточни представителят пред съветската организация.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР