Турските колеги работят по случая. Доведени са разследващи и жандармерия,

...
Турските колеги работят по случая. Доведени са разследващи и жандармерия,
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Оградата ни е негодна, ще използваме мощни оръжия при опасност

Турските сътрудници работят по случая. Доведени са проверяващи и жандармерия, доста проверяващи работят, имаме уверението на турските управляващи, че тези хора ще бъдат открити. Това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев по време не брифинг по отношение на убийството на граничен служител на реда късно нощес.

По думите му оградата на границата не е годна.

" Всеки ден оборудването се поддържа, само че всекидневно се натъкват на дупки, стопират, обработват ги, вършат всичко допустимо да затворят границата ", безапелационен бе той.

Според Демерджиев става дума за престъпно действие и изключителна експанзия.

" Ще отговорим със мощ на тази експанзия - това значи, че ще бъдем безкомпромисни към всички, които основават заплаха за живота на нашите чиновници по границата. Мощни оръжия ще се употребяват всякога, когато наши чиновници са застрашени. Имат инструкции да употребяват оръжие във всеки случай, когато се постанова ", разяснява Демерджиев, съобщи БГНЕС.

" Има друго равнище на подготовка за справяне с такава обстановка. Военните са съсредоточени по-скоро като позиционна защита, по тази причина имаме смесени дежурства от гранични служители на реда и военни. Видели са пробойната и са спрели да вземат ограничения незабавно. През нощта видеонаблюдението хваща силуети, тъй че е мъчно разпознаването. Знае се накъде са тръгнали мигрантите. Турските сътрудници са изпратили екипи. Не се знае точният брой на мигрантите към момента. В момента се вършат огледи от двете страни на оградата. Загиналият служител на реда е чиновник от 8 години и има опит. В последните години сходно нещо не се е случвало по границата ", добави още служебният министър.

Той заключи, че това, че някой урод е решил да стреля през границата, не е мотив за кадрови промени.

Ако бъде хванат стрелецът, ще бъде съден в Турция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР