Турски риболовен кораб е пострадал при сблъсък с мина, плаваща

...
Турски риболовен кораб е пострадал при сблъсък с мина, плаваща
Коментари Харесай

Турски риболовен кораб се натъкна на мина в Черно море близо до България

Турски рибарски транспортен съд е потърпевш при конфликт с мина, плаваща в Черно море, оповестиха в четвъртък локални медии. Няма данни за жертви и ранени при случая.

Българският профилиран уебсайт удостовери за случая, акцентирайки, че разваленият транспортен съд е плавал край турския град Инеада, намиращ се покрай България.

Пострадалият рибарски съд е " Ахмет Моллаоглу 2 ". Той се е намирал на към 6 благи от брега, когато детонацията на мината е отровила дупа в предната част на корпуса на кораба, прецизира турското издание. Заради повредата съдът е бил изтеглен на буксир до брега.

След случая в региона са били изпратени катери на бреговата защита. " Хюриет " цитира кмета на Инеада Тахир Ишик, който макар свидетелствата на рибарите от потърпевшия съд, е коментирал, че към момента не е ясно дали детонацията е породена от мина или от щета на мотора.

На видео, публикувано в мрежата за видеосподеляне Ютюб се вижда, че " Ахмет Моллаоглу 2 " е изтеглен от други съдове по мрачно.

в Черно море се появиха още при започване на непредизвиканата съветска експанзия против Украйна в края на февруари.

В края на март беше обявено, че българските Военноморски сили търсят видяна мина край българското крайбрежие. През юли беше унищожена една мина край българското крайбрежие, а друга - през септтември.

Преди няколко дни пък стана ясно, че през септември край Царево е било намерено, чийто аероплан Су-24 е бил свален по-рано край Змийския остров покрай Одеса.
 Мини по плажа. Лятото в Одеса пристигна, само че не и туристите  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР