Турски радиостанции се включват на честотите на добре познати и

...
Турски радиостанции се включват на честотите на добре познати и
Коментари Харесай

Анадолска реч и ритми завладяват радиочестотите в Бургаско. Докога?!

Турски радиостанции се включват на честотите на добре познати и обичани радиостанции в Бургас. За случаите сигнализират неприятно сюрпризирани читатели на Флагман.БГ.

Проблемът с проходимостта на радиосигнала над Черно море не е от през вчерашния ден. Смущенията имат сезонен темперамент и се изострят в летните месеци на годината до нечуваемост на излъчващите локални радиа в района.

„ Всъщност освен сигналите на турските радиостанции пречат на нашите честоти, само че и нашите пречат на турските. Сериозната разликата е, че техните излъчват с мощ от 40 хиляди вата, а нашите са по 400 вата. Схващате ли, че разликата е 100 пъти ” , задават риторично въпроса локалните радиооператори.

Оказва се, че казусът е физически, а решението му е елементарно. Напълно задоволително е мощността на лъчение в района да бъде увеличена до 2-3  пъти, което Комисията за контролиране на известията (КРС) не разрешава съгласно норматива си, разясняват притежатели на радиостанции по морето.

„ За обстановката КРС твърди, че ние частните радиооператори не желаеме да се влага в по-мощни предаватели и това е повода, с цел да ни пробиват „ комшиите ”, само че това не е по този начин. Другият претекст за неразрешаване на нарастването на мощността е, че си пречели честотите, само че пък ние по тази причина им даваме пари за честотно обмисляне. Те би трябвало по този начин да го създадат,че да не си пречат честотите. И това за тях не е никакъв проблем, тъй като и в Турция и в Америка има хиляди радиостанции, които не си пречат ” , разясняват още засегнатите.

Заглушаването на честотите е проблем, който е общ за всички нас работещите в радиобранша, разяснява най-известният радиоводещ в Бургас Петър Генчев. „ Моят коментар е къс и явен. Няма българска радиостанция, която де е ОК тези честоти да не престават да се " качват " върху нашите ” , съобщи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР