Турски министър аргументира военната им операция в Ирак.Турският министър на

...
Турски министър аргументира военната им операция в Ирак.Турският министър на
Коментари Харесай

Чавушоглу: Турция няма да наруши териториалната цялост на Ирак

Турски министър аргументира военната им интервенция в Ирак.

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи, че Турция не има намерение да нарушава териториалната целокупност на Ирак и организира военна интервенция, с цел да отбрани своите граници.

Турското министерство на защитата стартира в понеделник военна интервенция против бойците на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Северен Ирак, заяви Анадолската организация. По данни на организацията в интервенцията са взели участие специфични елементи и военновъздушни сили. По-рано турското министерство на защитата заяви за гибелта на един собствен военнослужещ и за раняването на четирима други. Президентската канцелария на Ирак съобщи, че турската интервенция съставлява опасност за националната сигурност на страната, написа БГНЕС.

" Защо иракската страна не се тормози от терористите на ПКК на своя територия? Ние не нарушаваме териториалната целокупност на Ирак, нямаме такива планове. Ще подсигуряваме сигурността на нашите граници, сигурността на нашите жители, ще се борим с тероризма ", съобщи Чавушоглу по време на речта си в Анкара през днешния ден.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР