Турската прокуратура предаде на съда случая с убийството на руския

...
Турската прокуратура предаде на съда случая с убийството на руския
Коментари Харесай

Турски прокурори обвиниха Гюлен за участие в убийството на руския посланик Карлов

Турската прокуратура съобщи на съда случая с убийството на съветския дипломат Андрей Карлов в Анкара. Повдигнати са обвинявания против 28 обвинени, в това число Фетулах Гюлен , оповестява " Анадолу ", представени то " РИА Новости ".

По-рано обвиняването, квалифицирано от прокурора е показано за утвърждение от Републиканската прокуратура на Анкара. В него се показва, че покушението против дипломата е проведено от организацията на Гюлен - ФЕТО , която Анкара упреква и за опит за прелом през юли 2016 година В документа се отбелязва, че убийството на е провокация, ориентирана към утежняване на турско-руските връзки .

В допълнение към Гюлен обвиняването включва имената на Шериф Али Текелан, Емрула Усулу, Шахин Соют, Хайредин Айдинбаш, Мустафа Тимур Озкан и други. Те са о бвинени в нарушение на конституционния ред, присъединяване в терористична организация и обмисляне на убийства за гнет .

Руският посланик беше убит на 19 декември 2016 година при откриването на фотоизложбата " Русия от Калининград до Камчатка през очите на странник ". Покушението бе осъществена от полицейския помощник Мевлют Алтинташ, който беше премахнат от силите за сигурност .

 Турската полиция арестува възможния уредник на убийството на Андрей Карлов
Турската полиция арестува възможния уредник на убийството на Андрей Карлов

Мъжът е освободен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР