Турската полиция е задържала общо 47 души по подозрение за

...
Турската полиция е задържала общо 47 души по подозрение за
Коментари Харесай

Ислямска държава пое отговорност за атентата в църква в Истанбул

Турската полиция е задържала общо 47 души по съмнение за съучастничество в стрелбата в италианска черква в Истанбул, съобщи Reuters, цитира Българска телеграфна агенция и Труд.

След нападението от неделя заран управляващите в Истанбул задържаха двама въоръжени мъже, които гръмнаха мъж по време на църковна работа и за които се счита, че са свързани с терористичната формация " Ислямска страна “. Нападението, което Анкара осъди изрично, бе осъществено в утринните часове на 28 януари италианската католическа черква " Санта Мария “ в квартал Сариер в Истанбул. В резултат на стрелбата бе погубен един човек – жител на Турция.

Говорейки пред кореспонденти по-късно, Йерликая разясни, че управляващите са направили акции на повече от 30 места в Истанбул и са задържали 47 души. Предполагаемите стрелци са хванати при една от последните акции на полицията. " И двамата обвинени са непознати жители. Единият е от Таджикистан, а другият е руснак, може да са членове на " Ислямска страна “, акцентира министърът.

В известие в Telegram " Ислямска страна “ по-рано пое отговорност за офанзивата, като разясни, че тя е отговор на апелите на водачите на групировката да се нападат евреи и християни.

Кадри от камери за видеонаблюдение от вътрешността на църквата демонстрират маскирани въоръжени мъже, които влизат в постройката и стрелят по мъж, който върви пред тях. След това причинителите си потеглят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР