Турската полиция е арестувала лицето, оставило бомбата, предизвикала експлозията в

...
Турската полиция е арестувала лицето, оставило бомбата, предизвикала експлозията в
Коментари Харесай

Задържаха заподозрян за експлозията в Истанбул

Турската полиция е арестувала лицето, оставило бомбата, провокирала детонацията в Истанбул. Това заяви Анадолската организация, която цитира турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу.

Засега не се оповестяват повече детайлности, нито информация за самоличността на задържания. Сойлу също по този начин упрекна неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК) за гърмежа в турския мегаполис. Тя води въоръжена битка против турското държавно управление от средата на 80-те години на предишния век и неведнъж е била упреквана за кървави набези на турска територия.

Шестима души бяха убити, а 81 други бяха ранени в неделя на централния бул. " Истиклял " в Истанбул. Няма данни за потърпевши българи.

Малко след детонацията турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че има подозрения, че случилото се е терористичен акт, само че към този момент това не можело да се удостовери изрично. 

" Според последните следствия считаме, че става дума за терористичен акт, осъществен на това кръстовище вследствие на взривяване на бомба от нападател, за който считаме, че е жена ", съобщи Фуат Октай - вицепрезидент на Турция.

Засега никой не е поел отговорност за детонацията. 5-ма прокурори са натоварени с следствие на случая. Властите постановиха възбрана за лъчение на множеството записи на очевидци, запечатали момента на гърмежа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР