Турската офанзива в Северна Сирия продължава. Сухопътни части навлязоха в

...
Турската офанзива в Северна Сирия продължава. Сухопътни части навлязоха в
Коментари Харесай

Турски сухопътни части навлязоха в анклава Африн в Северна Сирия

Турската атака в Северна Сирия продължава. Сухопътни елементи навлязоха в анклава Африн. Преди това регионът беше подложен на бомбардировки и натоварен артилерийски обстрел.

Операцията на турската войска носи името “Маслинова клонка”. С нея Анкара цели да сътвори 30-километрова “зона за сигурност” в Северна Сирия.

Африн се намира покрай границата с Турция. Той беше първият регион, попаднал под кюрдски надзор, след експлоадирането на протеста против режима в Дамаск.

Кюрдските групи са свързани с ПКК. Турското държавно управление съобщи, че няма да разреши на групировки, считани за терористични, да управляват регион, намиращ се толкоз покрай Турция.

Офанзивата евентуално ще утежни връзките сред Турция и Съединените щати.

Причината е, че Вашингтон поддържа кюрдските милиции, контролиращи Арфин. Кюрдите взеха интензивно присъединяване в сраженията против „ Ислямска държава”.

Операцията едвам стартира. Турският президент Реджеп Ердоган още през вчерашния ден означи, че идната цел ще бъде регионът край Манбидж – град, намиращ се на към 100 километра източно от Африн. Той също е под контрола на кюрдите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР