Турската компания Cengiz ще строи магистрален тунел в Словения. Днес

...
Турската компания Cengiz ще строи магистрален тунел в Словения. Днес
Коментари Харесай

Турска компания ще строи магистрален тунел в Словения за 120 милиона евро

Турската компания Cengiz ще строи магистрален тунел в Словения. Днес държавната компания за автомагистрали на Словения (DARS) ще подпише контракта за създаване на втората тръба на тунела на автомагистралата " Караванке ", под южните елементи на Алпите.

Договорът е на стойност 120 милиона евро (132 милиона долара) с Данък добавена стойност, или 98,5 милиона евро преди Данък добавена стойност.

Съгласно съглашението до 27 февруари изпълнителят би трябвало да показа на словенската държавна компания банкова гаранция за вярното осъществяване на договорните си отговорности.

През декември DARS дефинира Cengiz за победител в търга за построяването на оборудването, откакто понижи офертата си до 98,5 милиона евро от в началото препоръчаните 99,6 милиона евро, написа SeeNews.

В търга участваха и други два консорциума, чиито предложения обаче бяха по-скъпи от тази на турската компания.

Процедурата за избор на реализатор се организира към този момент повече от две години, откакто DARS откри първия търг през декември 2017 година. Причината за забавянето са недоволства на заинтригуваните участници, които опорваха предходните решения на словенската компания.

Бъдещата източна тръба на тунела " Караванке " ще бъде с дължина от 3,546 километра и ще стига до границата на страната с Австрия.
 Сърбия строи 112 километра автомагистрала за 745 милиона евро
Сърбия строи 112 километра автомагистрала за 745 милиона евро

Ще бъде подготвена до 4 години и ще свързва европейските транспортни коридори X и XI
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР