Турската държава принадлежи също и на кюрдите в страната, каза

...
Турската държава принадлежи също и на кюрдите в страната, каза
Коментари Харесай

Ердоган: Никой не трябва да търси държава за кюрдите

Турската страна принадлежи също и на кюрдите в страната, сподели президентът Реджеп Тайип Ердоган на избирателен протест в югоизточната провинция Диарбекир, осведоми БГНЕС. 

" Ние не споделяме, че " няма кюрди ", споделяме, " няма кюрдски проблем ". Никой не би трябвало да търси страна за кюрдите. Държавата на Република Турция е страна на всички нас. Държавата на кюрдите е страната на Република Турция ", добави Ердоган.

Той твърди, че ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) е избавила " кюрдския народ от потисничеството на деспотичния остарял режим ", казвайки, че " ние подсигуряваме вашите свободи ".

" Нашите кюрдски братя и сестри са под закрилата на страната на турската република. Разбира се, има право за изложение на разнообразни политически претенции. Но това би трябвало да бъде направено в границите на законните граници. Това, което е наложително за мен като президент, е наложително за всички. Тази страна няма да разреши тези, които се пробват да подкопаят закона ", сподели Ердоган.

Турският президент също по този начин подлага на критика апелите за освобождение на претендента за президентския пост Селахаттин Д3емирташ от Народната демократична партия, който е в пандиза. Призивът беше насочен от претендента в конкуренцията за висшия държавен пост Мухарем Индже от най-голямата опозиционна мощ Републиканската национална партия.. Индже посети Демирташ в пандиза при започване на предизборната акция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР