Турската частна оръжейна компания Canikе доставила на Украйна повече от

...
Турската частна оръжейна компания Canikе доставила на Украйна повече от
Коментари Харесай

Пратка: Турция е изпратила тежки картечници в Украйна

Турската частна оръжейна компания Canikе доставила на Украйна повече от 600 тежки картечници, а в бъдеще ще бъдат доставени още. Това написа английският уеб страница Middle East Eye, като се базира на свои източници.

" Известно е, че от началото на войната предходната година Анкара тихомълком въоръжава Киев с безпилотни самолети, ракети с лазерно ориентиране, защитно съоръжение и бронирани машини.

Но наскоро тя стартира да доставя тежки картечници Canik M2, които могат да се употребяват както от сухопътните войски, по този начин икато част от бронирани транспортни средства ", сочи отчетът.

Един от източниците твърди, че през март са били подписани няколко контракта с Canik. Според втория повече от 600 оръжия към този момент са доставени на Украйна за редица служби, в това число военни и разследващи.

" Сделката планува доставката на доста повече единици от 600.Още толкоз ще бъдат изпратени през идващите месеци ", твърди още той.

Според специалиста цената на всяка картечница се прави оценка на 15-20 хиляди $, което значи, че цената на актуалната доставка надвишава 10 млн. $.

По-рано блогът Armourer Bench проучва фотоси в интернет и твърди, че Украйна е получила два модела тежки картечници M2F, които са инсталирани на пикапи Nissan за битка с безпилотни самолети.

Украински източник съобщи, че картечниците могат да бъдат инсталирани на турските бронирани коли BMC Kirpi, получени предходната година.

В един от военните блогове се показва, че Украйна е получила повече от 200 такива автомобила. Турските управляващи поддържат териториалната целокупност на Украйна, само че поддържат връзки с Русия. Това лято турският президент посети Киев, където съобщи, че страната му оказва помощ на Украйна " в политическата, икономическата, филантропичната и техническата сфера ".

Миналото лято украински военнослужещи обявиха, че са получили партида от 50 турски бронетранспортьора Kirpi.

Също по този начин турската компания Baykar, чийто съсобственик е зетят на Реджеп Тайип Ердоган, подари на Украйна дронове Bayraktar, за които доброволци събираха пари.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР