Турската армия е завършила подготовката за евентуална операция на изток

...
Турската армия е завършила подготовката за евентуална операция на изток
Коментари Харесай

Ердоган: Турция може да започне военна операция в Сирия всеки момент

Турската войска е приключила подготовката за възможна интервенция на изток от река Ефрат в Сирия, която може да стартира всеки миг, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от турския ефирен канал НТВ. Ние можем да стартираме интервенциите на територията на Сирия всеки миг. Нашата храбра войска е приключила подготовката и проектите за това. Можем да влезем внезапно някоя нощ, сподели Ердоган в изявление в Коня.

 © Българска телеграфна агенция
Президентът акцентира, че при интервенцията няма да пострадат американски военнослужещи, намиращи се в следените от сирийските кюрди региони. Ердоган сподели още, че е разискал въпроса за възможна интервенция с американския президент Доналд Тръмп, който е дал позитивен отговор.

На 12 декември турският президент разгласи, че до няколко дни Анкара ще стартира интервенция на изток от р. Ефрат в Сирия против сирийската кюрдска милиция Сили за отбрана на народа, която Анкара преглежда като терористична организация, обвързвана с Кюрдската работническа партия (ПКК).

От 2016 година до момента Турция организира две военни интервенции на територията на Сирия - " Ефратски щит " и " Маслинова клонка ".
 Министрите на защитата на Турция и Русия разискаха обстановката в Северна Сирия Министрите на защитата на Турция и Русия разискаха обстановката в Северна Сирия
Министрите на защитата на Турция и Русия разискаха през днешния ден по телефона обстановката в Северна Сирия, заяви Анадолската организация, като се базира на официа...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР