Туроператорите да издават ваучери за бъдещо пътуване със срок до

...
Туроператорите да издават ваучери за бъдещо пътуване със срок до
Коментари Харесай

Ваучери за туризъм до 2 години вместо връщане на парите предлага Ангелкова

Туроператорите да издават ваучери за бъдещо пътешестване със период до 24 месеца, вместо да връщат парите на клиентите. Това плануват промени в Закона за туризма, които предлага отрасловото министерство, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова след съвещанието на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм.

Ваучерите до 24 месеца за пролонгация на пътуването са препоръчани, с цел да може да има обективност и схващане сред туроператора и клиента, изясни Ангелкова.

Тя предлага още до момента в който трае изключителното състояние, 14-дневният период за възобновяване на сумите за анулирано пътешестване да не работи. В противоположен случай има действителна заплаха огромна част от туроператорите да банкрутират, сподели Ангелкова.

Предлагаме още и отсрочено заплащане по съглашение сред туроператора и пътуващия, добави тя.

Така Ангелкова отговори на апела на Асоциацията на българските туроператори и туристически организации (АБТТА) отрасловото министерство да излезе с ясна позиция във връзка изключителната обстановка обвързвана с разпространяването на ковид и затварянето на хотели, заведения за хранене и граници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР