Туроператори от Италия, Словакия, Германия, Естония и Латвия проявяват интерес

...
Туроператори от Италия, Словакия, Германия, Естония и Латвия проявяват интерес
Коментари Харесай

Туроператори от Италия, Словакия и балтийските страни проявяват интерес към Банско

Туроператори от Италия, Словакия, Германия, Естония и Латвия демонстрират интерес към зимния и летен туризъм в Банско. Това разгласи за TravelNews Рая Коева – Вълкова, член на управителния съвет на Съюза на туристическия бизнес в Банско, която взе участие на щанда на България на интернационалното туристическо ревю ITB в Берлин. „ Имаме запитвания от италиански туроператори да водят туристи на ски в Банско. Те търсят нова дестинация, с цел да разнообразят с техните, австрийските и френските зимни курорти “, сподели Вълкова. Тя чака да дойдат на инфо тур в Банско и да се срещнат с опциите на място. Освен това са заинтригувани още от културния туризъм, СПА, гурме и винен туризъм в района.

Същият интерес се вижда още и от туроператори от Германия, Естония и Латвия, които желаят да оферират нови и различни ски дестинации в портфолиото си, които са по-различни от познатите в Алпите. При балтийските страни е огромен проблем, че няма директни полети до София, само че от Летище София дават обещание да работят в тази посока, изясни Вълкова.

Туроператори от Словакия пък демонстрират интерес към уикенд туризъм в Банско. Между Братислава и София има евтини полети, които стартират от 9 евро и хората търсят нови благоприятни условия за пътувания. Словаците натъртват на планински, СПА, винен и културен туризъм, уточни Рая Вълкова.

Община Банско и Съюзът на туристическия бизнес в Банско за първи път се показват на интернационалните изложби дружно от тази година. По този метод целят да популяризират дестинацията по-добре и да се вършат директни контакти с сътрудници. „ Когато се нареждаме дружно, идват на срещи доста сътрудници – туроператори. Когато е единствено общината, главно посещават щанда ни публицисти и инфлуенсъри, които желаят да популяризират Банско. По този метод обгръщаме целия набор на заинтригувани страни “, разяснява Вълкова. Банско е пионер в това отношение, като към този момент другите общини не го вършат.

Очарована съм от подобен формат на ревюто в Берлин и ползата се оказа огромен, тъй като можем да предложим съответни артикули и стратегии на сътрудници. Присъствието на Летище София също е доста значимо, тъй като представителите незабавно реагираха и участваха на срещите ни с туроператорите от Латвия и Естония, с цел да могат да стартират договаряния с самолетни компании за директни полети до София, изясни Вяра Вълкова. Община Банско и туристическият бизнес показаха в Берлин съответни туристически артикули – дълги уикенди, планински туризъм през четирите сезона, фамилен летен туризъм, СПА туризъм, фестивали, зимен туризъм, винен и културен туризъм.

Рая Вълкова означи, че Банско регистрира добър зимен сезон през тази година. Най-много са българските туристи, следвани от англичаните, израелците и румънците. Завръщане има и на гърците след пандемията, само че към момента са по-малко спрямо интервалите преди нея.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР