Турнирът за деца и юноши стартира в 11 ч. днес

...
Турнирът за деца и юноши стартира в 11 ч. днес
Коментари Харесай

Първи турнир по бокс за деца и юноши се провежда днес във Враца

Турнирът за деца и юноши започва в 11 ч. през днешния ден навън в парка на жк " Дъбника " Враца. В него ще премерят сили 60 състезатели от 6 отбора-от Враца, Плевен, Козлодуй, Ботевград и Монтана.

Целта на уредниците е да разпространяват спорта бокс пред деца и възпитаници, а мотото на надпреварата е: " Не, на експанзията!

" Искаме децата и учениците от Враца да спортуват в залите на града и да развиват качествата, които този тип спорт възпитава ", сподели ръководителят на Обществен дарителски фонд Враца Димитър Иванов. Фондацията поддържа финансово шампионатът по бокс.

Според кмета на Враца Калин Каменов

с помощта на клуба във Враца се възстнови този спорт в града. Щастлив съм, че концепцията е този шампионат да бъде обвързван с предварителната защита на насилието в детска възраст. В него децата и младежите се образоват следено от треньори, а не пробват да се бият на нерегламентирани места или в учебно заведение. Колкото повече младежи влязат в залата, те ще насочат силата си за положителни цели, сподели още кмет Каменов.

Организаторите са планували 30 срещи, с 60 участници по схемата на директната елиминация, сподели треньорът на врачанските боксьори Пейчо Багдатов. " Идеята ни не е да търсим високо спортно майсторство, а да се почувстват децата значими и да видите страстта им при евентуаална победа или загуба. Целта ни е да превърнем експанзията в положителна сила ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР