Туризмът понесе големи загуби през тази години вследствие на коронаворуса.

...
Туризмът понесе големи загуби през тази години вследствие на коронаворуса.
Коментари Харесай

Общините търсят начини за излизане от кризата в туризма с нови проекти

Туризмът понесе огромни загуби през тази години в резултат на коронаворуса. За мното общини обаче той е значим източник за средства и създаванена работни места. Така че неприятният сезон 2020 не стопира и даже подтиква локалната власт да търси способи за по-бързо излизане от рецесията за този бранш с нови или дорадвиване на остарели планове.

В

Бургас

да вземем за пример стартира построяването на новия общински туристически транспортен съд, оповестиха от общината. Плавателният съд е вид катамаран и ще обслужва целогодишно туристическите направления в Бургаския залив, превозвайки пасажери от Морска гара до остров Света Анастасия, лодкостоянката в "Крайморие ", рибарските пристанища в "Сарафово " и Ченгене скеле, както и до близки крайбрежни обитаеми места.

Освен туристически разходки, катамаранът ще дава опция на борда му да се провеждат разнообразни фирмени събития и празненства. Чрез обезпечаването на новия транспортен съд Община Бургас надгражда един от одобрените си туристически артикули, какъвто е разходката с кораба "Света Анастасия " до едноименния остров.

Новият транспортен съд на Община Бургас се построява по план "Силата на водата. Подкрепа за повишение капацитета на Община Бургас като конкурентноспособна туристическа дестинация. " По този метод се търси повишение на конкурентноспособността и одобряване на Бургас като желана туристическа дестинация.

Катамаранът ще може да транспортира 100 пасажери.

Оборудването на кораба включва още слънчеви панели, които да зареждат осветлението и други потребители на борда. Ще има бар за питиета и кетъринг, както и три санитарни възела, като единият ще е приспособен за хора с увреждания. Очаква се новият общински туристически транспортен съд да бъде пуснат на вода идващото лято.

В

Стара Загора

имат различен подп.ход. По самодейност на Консултативния съвет по туризъм ще бъде закупена съвременна аудио гид система, оповестяват от общината. Устройствата, познати от музеите по света, ще могат да се употребяват за туристически обиколки към този момент и в Стара Загора. Това ще даде опция за запознаването по едно и също време на огромен брой туристи с богатото културно и историческо завещание на Града на липите.

Към момента Регионалният исторически музей в Стара Загора разполага с дребна система, която реализира безжична връзка от модератор - екскурзовод и група от гости по време на туристически обиколки и тя ще бъде надградена. Според отрасловия заместник-кмет Милена Желева това ще спомогне за по-доброто запознаване на туристите със забележителностите на града. Същевременно поради актуалната конюнктура и условията за съблюдаване на обществена дистаниция, използването на аудио гид устройства ще даде опция на туристите да бъдат на нужното разстояние сред себе си и лектора по време на беседите.

Средствата, които ще бъдат нужни за закупуването на 60 приемника, 3 предавателя и зарядни станции, са към 4000 лв.. Една част от сумата е обезпечена от платените от участниците такси в извършения през предходната седмица опознавателен тур за туроператори „ Стара Загора - Център на Вселената “, проведен от Община Стара Загора, локалните туроператори и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Друга част - ще бъде поета от локалната администрация и Регионален исторически музей Стара Загора.

Дунавският туристически регион ще има лого, слоган и интернет страница

Кметът на Русе Пенчо Милков е определен за ръководител на Управителния съвет на Организацията за ръководство на Дунавския туристически регион. Това оповестиха от общината в крайдунавския град.
Сред дейностите за осъществяване на този план са създаване на маркетингова тактика на Дунавския туристически регион, основаване на лого, слоган и интернет страница, както и бранд.
Очаква се измежду водещите сфери да бъдат културно-историческият, речен, ловджийски, градски развлекателен, винен, кулинарен и набожен туризъм. Специално внимание ще бъде обърнато на участия в интернационалните туристически тържища, изложби и конгреси. Ще бъде направен и събитиен календар на Дунавския туристически регион, в който ще бъдат включени акценти от всяка една област в Северна България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР