Туризмът не е само цена, той е емоция, преживяване, красива

...
Туризмът не е само цена, той е емоция, преживяване, красива
Коментари Харесай

Полина Карастоянова: Държавата трябва да поема 10% от почивката у нас за всеки българин

Туризмът не е единствено цена, той е страст, прекарване, красива панорама и доста други неща. С тези думи разяснява повишението на цените в морските курорти през новия сезон Полина Карастоянова, началник на Националния ръб по туризъм в " Пресечна точка " по Нова телевизия. Качеството е значимо, не цената, акцентира тя. Според нея всеки българин би трябвало да си отговори какво му носи ваканцията в България и това ще му даде отговор къде избира да почива.

Карастоянова изясни също, че страната ни не може да се съпоставя с Турция и Египет във връзка с туризма, тъй като в тези страни той се подкрепя по доста способи от страната. Тя предложи също вид какво да създадат ръководещите у нас.

Държавата би трябвало да обезпечава ваучери за туристите, които почиват у нас. Тези ваучери би трябвало да поемат 10% от цената почивката. Полина Карастоянова акцентира, че те не би трябвало да са единствено за обществено слабите или пенсионерите, а за всички българи, даже и за тези, които дават по 10 000 лв. за ваканцията си.

Ако страната даде 500 млн. за тези ваучери, те ще се върнат двойно или тройно в бюджета, безапелационна беше Карастоянова. Тя също по този начин акцентира, че страната би трябвало да пази “като зеницата на очите си ” естествените и културни полезности на България, тъй като това са нещата, които основават качеството на родния туризъм.



По въпроса за цената на почивката у нас различен участник в предаването - Благослав Михайлов, основател на платформата “Стража ”, изрази много друго мнение. Той съобщи, че откакто непрекъснато у нас се приказва за инфлацията, притежателите на туристически обекти подвигат необмислено цените и се оправдават с нея. “Вярно е, че цената не е за цаца и бира, а за цаца и бира на морето. Дали обаче морето е станало тази година 40% по-хубаво? ”, попита риторично Михайлов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР