Туризмът може да даде нов живот на малките населени места,

...
Туризмът може да даде нов живот на малките населени места,
Коментари Харесай

Весела Лечева: Туризмът може да даде нов живот на малките населени места

„ Туризмът може да даде нов живот на дребните обитаеми места, които имат естествени дадености. Точно подобен е казусът с Вонеща вода – развиването на туризма е единственият късмет за възобновление “. Това съобщи претендентът за депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ Весела Лечева при визитата си в известното с минералната си вода населено място. Тя беседва с локалните поданици, които се оплакаха от западащото положение на Вонеща вода, макар дългогодишните обичаи в балнеолечението и неповторимия по състав минерален извор.

 Весела Лечева: Електронно държавно управление и предвидимо законодателство са наложителни за развиването на България Весела Лечева: Електронно държавно управление и предвидимо законодателство са наложителни за развиването на България
„ Много средства бяха дадени за електронно държавно управление, а такова към момента няма. Проблемът е в неналичието на политическа воля, тъй като...
Според Лечева е нужна целенасочена политика и вложения от страна на страната, тъй че такива обитаеми места, с богати естествени дадености, каквито са минералните води, да бъдат източник на занаят и най-много здраве. По думите й инвестицията в такава инфраструктура си заслужава, тъй като ще има и позитивен обществен резултат, а точно основаването на занаят и работни места за локалните хора, което да увеличи приходите им и надлежно стандарта на живот.
„ За Вонеща вода е в действие националната сентенция: вода гази, жаден върви “, сподели още претендентът за депутат. Тя показа и ограниченията, които планува левицата в областта на туризма, измежду които стратегии за водолечение за предварителна защита и възобновяване, ваучери за хората над 60-годишна възраст, учениците и фамилии с дребни деца. “Балнеолечението е опция за профилактика, здраве и пълностоен метод на живот, освен за лекуване. Това е и метод да активираме вътрешния туризъм ”, сподели още Лечева.

В срещата присъединяване взеха и претендентите за депутати доктор Анета Маноилова, която показа мемоари от по-добрите времена на селото, както и Михаил Михалев, който съобщи, че е със смесени усеща към мястото. “Преди 25 години тук кипеше живот и бе цялостно с туристи, а през днешния ден Вонеща вода е отражение на всичко, което се случва в страната през последните 10 години и безсилието на ръководещите да вдъхнат живот на обитаеми места като това ”, сподели Михалев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР