Туризмът изпитва остра нужда от сезонни работници за зимните курорти.

...
Туризмът изпитва остра нужда от сезонни работници за зимните курорти.
Коментари Харесай

Липсват сезонни работници за зимните курорти, ще внасяме от чужбина

Туризмът изпитва остра потребност от сезонни служащи за зимните курорти. Оказва се, че две седмици преди началото на зимния сезон планинските курорти у нас изпитват сериозен дефицит на работна ръка. Търсят се близо 2000 души за сезонна работа в ски курорти у нас и в чужбина. Липсват най-много сервитьори, готвачи и камериерки.

"Младите фрагменти напущат страната. Предпочитат да работят в зимните курорти в Австрия и Германия, където заплащането е сред 1200 и 2000 евро на месец. Затова в този момент се търсят служащи от вътрешността на страната ", оплакват се от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Чепеларе и Смолян пред Нова телевизия.

За да се оправят с рецесията с фрагменти, хотелиерите в зимните ни курорти са решили тази година да внасят сезонни служащи от трети страни. Сдружението на туристическия бизнес моли страната да приготви промяна в образованието.

Тази година в зимните ни курорти се чакат рекорден брой туристи. Прогнозата на Министерството на туризма е растежът да бъде с към 10%. Държавата чака приходите от нощувки единствено от Пампорово да бъдат повече от 15 милиона лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР