Туризмът е отговорен за една дванадесета от световните емисии на

...
Туризмът е отговорен за една дванадесета от световните емисии на
Коментари Харесай

Туризмът генерира 8% от парниковите газове в света

Туризмът е виновен за една дванадесета от международните излъчвания на парникови газове. Бумът на ваканционните пътешествия усложнява световното изпитание за закъснение на климатичните промени. Това оповестиха учени, представени от GreenTech.bg.

Емисиите от туризма са най-високи в Съединените щати, Китай, Германия и Индия, съгласно проверка на практиките в 160 страни, ръководена от откриватели от Университета в Сидни и оповестени в списание Nature Climate Change.

Туризмът – в това число самолетните полети, хотелите, храната и производството на сувенири – са генериратли еквивалента на 4,5 милиарда тона въглероден диоксид през 2013 година Оттогава са най-новите налични данни. Това прави 8% от всички парникови газове, генерирани от човешката активност. Това е доста повече от регистрираното във всички предходни оценки, които обаче употребяват доста по-тесни избрания за понятието туризъм. Те гравитираха към 2,5-3 % от международните CO2 излъчвания.

Ако наклонността се резервира, туристическата промишленост ще отдели 6,5 милиарда тона въглеродни излъчвания до 2025 година, се споделя в прегледа. Това я прави един от най-бързо растящите източници на парникови газове.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР