Туристка оцеляла два дни в гумена лодка, носена от вълните

...
Туристка оцеляла два дни в гумена лодка, носена от вълните
Коментари Харесай

Жена се изгуби в морето, не е за вярване какво си хапва дни наред

Туристка оживяла два дни в гумена лодка, носена от вълните в Егейско море, като яла бонбони, заяви БиБиСи, предава "Дарик ".

Четиресет и пет годишната Кушила Стейн от Нова Зеландия пособия на британец да закара яхтата си от Турция до Атина . По време на пътуването тя решила да се разноски с гумена лодка, само че на връщане към яхтата изгубила едно от веслата си, а мощният вятър я отнесъл във вътрешността в морето.

Това се случило в петък, а притежателят на яхтата съобщил за изгубването на Стейн в събота сутринта. Шест плавателни съда и един хеликоптер, както и подводен дрон били изпратени да я търсят.

Новозеландката бил а открита в неделя на 101 километра северно от Кри т. Нейната майка споделила за новозеландски медии, че щерка й е упражнявала оцеляване в морето и може да опази живота си.

По време на 37-часовото си тестване Стейн се препитавала с шепа бонбони, а с цел да се стопли, се увила с найлонови торбички.

Като умел моряк Стейн си поставила на главата алена торбичка и употребила огледало, с цел да притегли вниманието на възможни спасители.

Освен това тя написала на лодката името на майка си и данни за контакт с нея, опасявайки се, че може да не оцелее.

След като бреговата защита я намерила, Стейн била откарана в болница с измръзване и дехидратация.

Когато я избавили, тя се обадила на майка си и споделила: " Остана ми единствено един бонбон, мамо! ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР