Туристите, които влизат в страната ни от така червената зона,

...
Туристите, които влизат в страната ни от така червената зона,
Коментари Харесай

Ски сезона в петата вълна: Как новите мерки ще се отразят на туризма


Туристите, които влизат в страната ни от по този начин алената зона, с изключение на зелен документ, би трябвало да имат и отрицателен PCR тест. В по-заразната зона попадат и Северна Македония, Израел, Турция и Сърбия - откъдето главно идват туристи у нас по това време на годината.

Как се отразява това на туризма ни?



Заради първичната възбрана туристи от трети страни, попадащи в алената зона, да влизат в страната хотелите сигнализираха за всеобщо отменяне на резервации. „ Беше шокиращо в действителност, тази заповед излезе по медиите на 16-17 януари, на 18-19 ние към този момент имахме 20% анулации от тези страни “, разяснява генералният управител на хотелска верига Бурхан Немутлу.

След договаряния сред двете министерства, на турима и на опазването на здравето, се стига до компромис - туристи ще има, само че единствено в случай че имат негатовен PCR.



Така част от отказалите се туристи си създали нови резервации. Един PCR коства сред 40 и 50 евро, в случай че приказваме за 4-членно семейство, това са 200 евро спомагателен разход.

Последната анулация е на семейство от Израел, отказали стаята в деня, в който трябвало да дойдат.

В сектора са безапелационни, че шокови промени не трябва да се вършат от през днешния ден за на следващия ден. „ Искам да благодаря на министерството на туризма и особено на министъра на туризма, и с една молба от името на експертите, които сме в сектора, да се създадат работни групи, които в кратковременен, средносрочен и дълготраен интервал, да вземат да дискутират тези проблеми според от стила и вида на туризма – дали е морски, планински и зимен или градски туризъм или уелнес туризъм “, споделя Малин Бистрин, ръководител на Съюза на туристическия бизнес в Банско.



Банско не е рекордьор по заболеваемост, успокоява здравната ревизия в Благоевград.

„ Банско е на четвърто място по заболеваемост от общините в региона. Най-висока е заболеваемостта в Разлог, само че Разлог и Банско са близко и там има също туристи “, разяснява Веселка Мончева от РЗИ Благоевград.

Настаняването в хотелите става единствено със зелен документ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР