Туристически автобус се запали на АМ Хемус, на 5-ти км

...
Туристически автобус се запали на АМ Хемус, на 5-ти км
Коментари Харесай

Туристически автобус с украинска регистрация се запали на бензиностанция на “Хемус”

Туристически рейс се възпламени на Автомагистрала „ Хемус ”, на 5-ти км след изхода на София в посока Варна.

Инцидентът е станал към 14.30 ч., заяви шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов, представен от БГНЕС.

„ Инцидентът стана в 14:30 ч. на първата бензиностанция след изхода на София. Около рейса имаше към 20 души. Чу се лека детонация и хората се разбягаха. Имаше суматоха в един миг “, описа Светлин Иванов, който по това време е минавал с автомобила си в региона.

Той добави, че чиновник на бензиностанцията се е притекъл на помощ, а малко по-късно на място са пристигнали екипи на пожарната и полицията. Няма данни за потърпевши хора.

Към 15.00 часа през днешния ден е получен сигнал за аварирал на автомагистрала „ Хемус ”, 14-и км от София за Варна, туристически рейс, с украинска регистрация, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. В транспортното средство пътували 24 пасажери и двама водачи. Никой от тях не е потърпевш.

По първични данни единият от водачите е забелязал повредата, отбил е незабавно, пасажерите и багажът им били свалени. Мястото е обозначено от полиция. Предприети са ограничения за прекачване на пасажерите в различен рейс. На този стадий е открито, че техническа нередовност е повода за случая.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР