Туристи и хотелиери останаха на сухо, без капка вода в

...
Туристи и хотелиери останаха на сухо, без капка вода в
Коментари Харесай

Поморие два дни без вода

Туристи и хотелиери останаха на изсъхнало, без капка вода в разгара на сезона. Чешмите в целия курорт пресъхнаха рано сутринта в събота и два дни локални и посетители са в тотална нервност. Причината е тежка повреда по основния тръбопровод, който доставя курорта. Втори ден спешни екипи на "ВиК " Бургас работят непрекъснато за премахване на повредата, само че без никакъв резултат. Става въпрос за повреда и пробив на тръбата в региона на близкото село Лъка, написа "Монитор ".

Безводието изнерви туристите и доста от тях избраха да стегнат багажа си и да избягат в различен курорт. Други, които са предплатили ваканцията си, упорстват да получат солидно обезщетение.

"Положението е трагично, кошмарът е цялостен. Градът се пука по шевовете, а туристите не могат да се изкъпят след плаж към този момент два дни. Не могат ръцете да си измият. Караме я на мокри кърпички и поливане с менчета от туби с минерална вода. За тоалетните да не приказваме, че става ужасно и срамно. Прави са хората да търсят обезщетение, но ние по какъв начин ще плащаме ", гневят се хотелиери. Някои от тях са имали резервоари със ресурси питейна вода, които обаче свършили още първия ден. Други са мъкнели бидони с вода, с цел да обезпечат най-малко ненапълно потребностите на гостите си, що се касае за санитарните възли.

Заради неочаквания "сух режим " заведенията едвам кретат, само че има и такива, които непосредствено са хлопнали кепенци. На крайбрежната алея всички клопки работят, само че оферират единствено бутилирани питиета, сандвичи с салами и риба на скара. Други пък оферират единствено консерви, сервирани в пластмасови тарелки. "Нито салата можем да приготвим, нито готвени манджи, тъй като след това не можем да измием съдовете. Кафето го вършим с минерална вода и го сервираме в пластмасови чаши. Търпим големи загуби в разгара на сезона ", оплакват се и кръчмарите. Според локалните поданици рецесията с водата заплашва да провали туристическия сезон.

"От събота сутринта, когато спря водата, все едно сме в индиански лагер. Не можем да се изкъпем, а в тези жеги хигиената си е огромен проблем. Не можем и да готвим, ядем единствено сирене, кашкавал и салами. Иначе не можем да си измием съдовете и тотално ще се вмиришем ", обясни обстановката 66-годишната Ива Ненчева. Повечето от локалните поданици мъкнат с колите си туби с вода от околните села, които са на лични водоизточници, с цел да обезпечат хигиената в тоалетните.

"Проблемът е доста сериозен, извиняваме се на всички туристи за породеното стеснение. Имам уверението, че всеки миг повредата ще бъде дефинитивно отстранена ", разяснява кметът на Поморие Иван Алексиев, който персонално следи ремонтните работи на място край село Лъка.

"Аварийната група работи. Водата ще бъде пусната след премахване на повредата, което се чака да стане късно след обяд ", потвърдиха от ВиК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР