Турбулентните времена в Милан сякаш нямат край. В момента клубът

...
Турбулентните времена в Милан сякаш нямат край. В момента клубът
Коментари Харесай

Турбуленция в Милан, клубът може да е с нов собственик от утре

Турбулентните времена в Милан като че ли нямат край. В момента клубът се пече на муден огън поради опцията да остане без лиценз за Европа, само че също по този начин има и проблеми, свързани със собствеността.

Всъщност може да стане по този начин, че още от 25 май "росонерите " да имат нов притежател. Утрешният петък е последният период, в който актуалният необут Йонхон Ли би трябвало да заплати 10 млн. евро, които са наложителни за нарастването на капитала на клуба, утвърдено и признато от останалите акционери.

Срещата на борда на шефовете е в петъчната заран и в случай че до тогава сумата не е постъпила, Милан ще има нов притежател. Това е американският хедж-фонд "Елиът Мениджмънт ", от който азиатският предприемач изтегли високолихвен заем за финансирането на покупката на контролния пакет акции предходната година.

Ли изтегли заем от 180 млн. евро от въпросния хедж-фонд, а тази сума би трябвало да бъде изплатена изцяло, дружно с лихвите, до октомври тази година. Това се смяташе за крайния период, в който "Елиът Мениджмънт " може да поме ръководството на клуба, само че това е евентуално да стане и доста по-рано, в случай че актуалният притежател не заплати въпросните 10 млн. евро.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР