Тунелите са готови, останал само единият от виадуктите По време

...
Тунелите са готови, останал само единият от виадуктите По време
Коментари Харесай

Обещано: Отпушват движението по “Хемус” преди коледните празници

Тунелите са подготвени, останал единствено единият от виадуктите
По време на коледните и новогодишните празници по автомагистрала “Хемус ” няма да има тапи. Това следващо заричане направи в понеделник служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

Според него ремонтите на тунелите “Витиня ” и “Ечемишка ” са завършили, само че към този момент остава да се дооправи единият от виадуктите, който е сред двата тунела. Заради този ремонт сега има притеснение на автомагистралата и придвижването е пренесено в другото платно, а тежкотоварният трафик е изведен отвън аутобана. В делнични дни това не основава огромни усложнения, само че при всяко повишение на трафика стартират да се образуват тапи, които са изключително дълги в последните от поредност почивни дни.

Ремонтите на тунелите започнаха преди 7 години, само че се забавиха, тъй като бяха открити големи кухини в скалите, в които са издълбани тунелите. Това наложи облицовката им изцяло да се смъкна и да се налива бетон в скалите.

Според Шишков една от концепциите да се облекчи трафикът по “Хемус ” е да се построи скоростен път или автомагистрала сред Монтана и столицата. Това обаче е обвързвано с прокопаването на тунел под Петрохан, което би скъсило пътя с към 70 километра. Самият тунел Шишков стартира да се даде на концесия. Той даже е упълномощил на пътната организация да направи разбор какъв брой би коствало прокопаването на този тунел, както и да се построи също на концесия късата автомагистрала “Рила ” сред Ихтиман и Дупница.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР