Тук ще узнаете как да си приготвите вкусно печено пиле

...
Тук ще узнаете как да си приготвите вкусно печено пиле
Коментари Харесай

Как се прави печено пиле - ръководство за начинаещи

Тук ще узнаете по какъв начин да си приготвите вкусно печено пиле малко по малко.

Качественият избор на пиле е елементарен. Първо, обърнете внимание на повърхността на кожата. Ако е суха, тогава птицата е прясна, само че в случай че е лепкава – това е явен знак, че е дълготрайно време съхранявана.

Миризмата също може да опише доста за месото. Прясното пиле на процедура не мирише. На каква възраст е пилето, може да се дефинира от гръдната кост. При младото пиле е мека и еластична, а при остарялата кокошка е твърда и не се огъва.

Ако си купите пиле от магазина, имайте поради че може да е хранено с антибиотици, тъй като се отглеждат по друг метод. Но като цяло птицата от магазина по предписание е по-мека и по-нежна от домашната.

 Печено пиле

Подправките би трябвало да са ронливи, без бучки и следи от влага.

Първо се подготвя марината за пилето. Смесете 1.5 ч.л. розмарин, 1.5 ч.л. червен пипер, сол 1 ч.л., 4-5 скилидки счукан чесън, 1.5 ч.л. горчица с 100 мл олио. За да мариновате пилето, можете да употребявате майонеза, тя се прибавя вместо олио и придава на пилето хрупкава коричка.

Измийте и подсушете пилето, деликатно разтъркайте с маринатата. То би трябвало да се маринова към 3-4 часа или за цяла нощ, увито във фолио и съхранено в ледник.

Поставете пилето в тава, постлана с хартия за печене. Поставете тавата в авансово нагрята на 180 градуса фурна. За да не прегорят крилцата му, можете да ги увиете във фолио.

За да наподобява по-апетитно пилето, приготвено във фурна, можете да му добавите картофки, които авансово сте почистили, нарязали (може и цели, в случай че са малки), посолили и поръсили с подправки за картофи.

Печеното пиле би трябвало да се готви за към 2 часа или по-малко, според от размера и маслеността на птицата. Поставете готовото пиле в средата на огромна паница, а до него поставете картофките. Можете да поръсите със ситно нарязани пресни зелени подправки.

 Печено пиле с картофи

По същия метод можете да приготвите пилето в плик за печене или в гювеч според от вашия усет.

Препоръки:

Ако желаете да приготвите пиле с картофи или без във фурна, знайте, че се получава много изсъхнало. Такова месо, би трябвало да се пече с добавка на всякаква лой. Затова може да увеличите пропорциите на олио или майонезата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР