Туитър обяви, че е блокирал повече от 70 000 профила,

...
Туитър обяви, че е блокирал повече от 70 000 профила,
Коментари Харесай

Туитър блокира 70 000 профила, свързани с тръмпистката конспиративна теория QAnon


" Туитър " разгласи, че е блокирал " повече от 70 000 профила ", свързани с тайната доктрина QAnon след щурмуването на постройката на Конгреса на Съединени американски щати (Капитолия) от навалица от последователи на отиващия си американски президент Доналд Тръмп, оповестява " Франс прес ".

Социалната мрежа стартира чистката си в петък, малко откакто блокира вечно профила на Тръмп за език, който може да подбуди към принуждение.

" От петък повече от 70 000 профила са блокирани вследствие на нашите старания, като има доста образци за едно лице, което ръководи голям брой профили ", посочи " Туитър " в обява в блог.

" Тези профили бяха въвлечени в шерване на нездравословно наличие, обвързвано с QAnon, и бяха отдадени най-вече на разпространяването на тази тайна доктрина в цялата услуга ", допълниха от обществената мрежа.

Крайнодясната доктрина за интрига QAnon твърди, че Тръмп води загадка война против световен демократичен фетиш към педофилите, почитащи сатаната.

Повечето съществени обществени медийни платформи започнаха невиждани дейности, откогато последователите на Тръмп нахлуха в Капитолия в сряда, с цел да спрат Конгреса да удостовери президентската победа на Джо Байдън, шокирайки Съединени американски щати и опетнявайки интернационалния им имидж.

Фейсбук и Twitter стопираха безсрочно сметките на Тръмп, който отхвърли да одобри резултата от изборите на 3 ноември и популяризира неоснователни теории, че вотът е подправен.

И двете платформи се позоваха на риска от бъдещо принуждение, изключително преди встъпването в служба на Байдън на 20 януари.

Twitter съобщи, че също по този начин е взето поради, че проектите за по-въоръжени митинги се популяризират в и отвън услугата, в това число препоръчаната втора офанзива против американския Капитолий и постройките на столицата на 17 януари.

Социалната мрежа беше пожеланият мегафон на Тръмп и акаунтът му имаше 88 милиона клиенти, когато беше спрян.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР