Цялото протежение на оградата по границата ни с Турция ще

...
Цялото протежение на оградата по границата ни с Турция ще
Коментари Харесай

Поставят сензори и видеонаблюдение на границата с Турция

Цялото продължение на оградата по границата ни с Турция ще бъде оборудвано със сензорни линии и термо-видео системи, разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров пред публицисти по време на обход на възпрепятстващото оборудване на българо-турската граница.

Модернизирането и ремонта на оборудването предстоят, поръчките и доставките на нова техника са в напреднала фаза, изясни още комисар Тодоров. В момента видео системи и датчици има, само че те не обгръщат цялото продължение на оградата, не са покрити към 110 километра от оборудването.

По думите на комисар Тодоров възпиращото оборудване е доста елементарно преодолимо, за минути се преодолява от мигранти. За да бъде нашата отбрана на границата ефикасна, би трябвало комплекс от ограничения - както за живо наличие, по този начин и набор от техника, разяснява още той.

При 268-а пирамида оградата на доста места е скъсана и се постанова да бъде реновирана. В момента на терен работят ремонтни групи, които укрепват защитното оборудване. До в този момент е реновирана оградата по продължение на 180 километра. 

При този необикновен мигрантски напън, на който е подложена Европа, чиновниците на Регионалната дирекция " Гранична полиция " - Елхово са предотвратили 164 хиляди опита за незаконно прекосяване на българо-турската граница за миналата 2022 година, съобщи основен комисар Росица Димитрова, шеф на Главна дирекция " Гранична полиция ", при ревизия през днешния ден в региона на 268-а гранична пирамида на браздата.

" За мен това е доста положително показване и доста добра работа на моите сътрудници, на фона на изискванията, които имат, на фона на оградата, която се преодолява елементарно. Тяхната реакция и тяхната работа е извънредно професионална ", сподели шефът на " Гранична полиция ".

В " Гранична полиция " - Елхово са назначени при започване на тази година 21 чиновници, следва назначение на още 39. Те нямат полицейски пълномощия, а са монтьори, които поправят пробиви в оградата по границата. " Това ще бъде работа, която ще работят те, а не нашите гранични служители на реда ", отговори на журналистически въпрос по отношение на дупките в оградата по границата основен комисар Димитрова.

 

 

 
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР