Цялостната организация на работата на сектора за сигурност куца заради

...
Цялостната организация на работата на сектора за сигурност куца заради
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Радев ще бъде пряк ръководител на службите само ако стане премиер

" Цялостната организация на работата на бранша за сигурност куца поради това, че е належащо да се създадат промени в няколко закона. Съгласно член 105, алинея 2 от Конституцията Министерският съвет обезпечава публичен ред и сигурността в страната. Това би трябвало да е органът, който да има доверие на инструментите, посредством които работи ".
Това сподели пред Атанас Атанасов, съпредседател на " Демократична България ", съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ и ръководител на Комисията за специфичните служби в Народното събрание. " Сърцевината на това, което предлагаме, е основаването на единна разследваща работа - обединение на цивилното и военното разузнаване. Ако Радев стане министър председател, той ще бъде директен началник на службите. Да не слагаме обаче тигана, преди да е хваната рибата. Който и да е президентът, ще продължи да получава информацията от службите, както и министър председателят, само че няма да задава дилемите ", посочи той и посочи, че функционалността на страната по разузнаване, с цел да е ефикасна, би трябвало да се ръководи от едно място и това звено да е подчинено на Министерския съвет.

" Разговорът за нужните промени е извършен на лидерско равнище в ръководещите партии, следва разискване и с експертната общественост ", заяви Атанасов. " Основната задача на контраразузнаването и на разследващите ни служби е да обезпечават надеждна информация на Министерския съвет, на президента и на ръководителя на Народното събрание ", акцентира той и добави:

" От прегледаните отчети на закрито съвещание в Народното събрание се видяха дефицити във връзка с това, че някои от службите - контраразузнаването и цивилното разузнаване не разполагат с задоволително надеждни източници и канали за информация, което я прави бедна, а от време на време може да се стигне и до неточности. Всичко това постанова да се преразгледа цялостният модел на организация на работата им. Досега не е работил дейно и Съветът по сигурността към Министерски съвет ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР