„Цялостната концепция на правителството е как да похарчат парите от

...
„Цялостната концепция на правителството е как да похарчат парите от
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Очаквам ЕК да върне плана за възстановяване на Борисов

„ Цялостната идея на държавното управление е по какъв начин да похарчат парите от Европа - бързо разходване, само че по този начин стопанската система няма да се възвърне. Тези средства са за дълга концепция. Затова Европейският съюз отпуска такива невиждани суми. Тези, които са визионери, ще ги влагат, няма да ги похарчат, а други като България са напът да ги похарчат, което е нискоефективно решение, което не води след себе си напредък, нови работни места или по-високи заплати “.
Това разяснява пред БНР икономистът Мартин Димитров във връзка 29 милиарда евро, които Евросъюзът дава на България по Плана за възобновяване и развиване.

Той акцентира, че е трябвало в определянето на целите да взе участие частният бранш и концепциите да бъдат класирани по критерии - резултат върху заетостта, резултат върху района.

„ Очаквам проектът на българското държавно управление да получи забележки от Европейската комисия, тъй като няма разказани промените, които би трябвало да бъдат направени. Елементите са в насипно положение, няма обща цел. Надявам се идващото държавно управление да подходи по различен метод към тази обстановка... Предлагам по корекциите да бъде събран и употребен националният капацитет... С тези пари можем да модернизираме България, само че този късмет ни се изплъзва “.

Димитров предложи, с цел да се лимитират неприятните практики, да има обособен уебсайт, на който всеки месец да се регистрират разноските по проекта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР