Цялостната философия на проектобюджета за 2024 година е да не

...
Цялостната философия на проектобюджета за 2024 година е да не
Коментари Харесай

Асен Василев: Цялостната философия на проектобюджета за 2024 г. е да не продаваме евтина работна ръка

" Цялостната философия на проектобюджета за 2024 година е да не продаваме евтина работна ръка. Няма по какъв начин да станем богата страна, в случай че поддържаме евтина работна ръка ", сподели министър Асен Василев пред Комисията по бюджет и финанси на Народното събрание, където показа главните индикатори на проектобюджета за 2024 година, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Начинът е да стигнем средноевропейското равнище е да вършим вложения, които да разрешат на нашите служащи да защитят по-високи заплати. Затова залагаме растеж на заплатите от 11 % - два пъти повече от инфлацията при опазване равнището на данъчните ставки с единственото изключение повдигането на налога облага на огромните корпорации на 15 % ", добави той.

" Българската стопанска система в годините беше обвързвана доста с огромните стопански системи на Европейски Съюз, тъй като растежът ни беше обвързван с износа. Със стимулиране на вътрешното ползване този резултат може да бъде отслабен и в случай че там стопанските системи вървят надолу, то при нас също може да има спад, само че той не е толкоз трагичен. В година, в която европейските стопански системи са на ръба на рецесията, ние можем да се похвалим с растеж на Брутният вътрешен продукт от 1,8-1,9 на 100. Това си е триумф за нашата стопанска система и за нашите производители ", сподели Асен Василев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР