Цялата вечер и нощ екип на Радио Пловдив - репортерът

...
Цялата вечер и нощ екип на Радио Пловдив - репортерът
Коментари Харесай

Цялата нощ екип на Радио Пловдив остана блокиран край село Богдан

Цялата вечер и нощ екип на Радио Пловдив - репортерът Севдалин Палаузов и водачът Румен Куртев, останаха блокирани край недостъпното село Богдан. 

Очаква се през днешния ден те да бъдат освободени, откакто фадроми разчистят пътя до блокираната им кола. 

През цялата нощ останаха под наблюдаване сериозните сектори по течението на придошлата река Стряма, която наводни 5 села в Карловско. Тежките порои, които изляха над 190 литра вода на кв. метър, доведоха до разрушаването на няколко моста, повлякоха по пътя си дървета, коли и мебелировка. 

Големи са провалите по инфраструктурата, към момента няма електрозахранване. Най–сериозно потърпевши са  карловските села Каравелово и Богдан, откъдето нощес бяха евакуирани бедстващи, предава БНР.

Кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов съобщи, че водата към този момент е понамаляла, а нощес до късно са евакуирани хора от залетите къщи.

" Вадени са хора и отвън обитаемоте места, които са по вили, с хеликоптери, със спасители с въжета. Нямаме повече информация за бедстващи хора ". 

Днес ще се направи цялостна инспекция къща по къща, с цел да се ревизира да няма останали бедстващи хора в откъснатите села Богдан и Каравелово. 

" Има отнесени няколко моста и отнесени улици. Днес сме обезпечили доставката на храна и вода за хората. Ако можем да възстановим единият мост, ще бъде по него или отново хеликоптери ще се включат ", сподели още кметът.

Снощи 7 души с хронични болести от залетите къщи са били настанени в карловската общинска болница. 

Днес би трябвало да се обезпечи достъп до обитаемоте места.

Кметът на община Карлово не се ангажира с резюме на вредите на този стадий.

" В село Богдан наводнените къщи са най-малко 120 - 150, в друга степен. В Каравелово са към 60, а в Слатина - също има. Не по-малко от 200 наводнени къщи ".

По данни на дежурния в пловдивската пожарна река Стряма е почнала да прелива в региона на Войводиново и 134-ти км на автомагистрала „ Тракия “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР