Цялата структура на системата на сигурност е болна и трябва

...
Цялата структура на системата на сигурност е болна и трябва
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Техниката по границата работи, има и дронове, но някой си затваря очите

Цялата конструкция на системата на сигурност е болна и би трябвало да се лекува. Това съобщи в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA News някогашният секретар на Министерство на вътрешните работи и специалист по национална сигурност професор Николай Радулов.

„ Става дума за проблеми с незадоволително положително и ясно ръководство и несъмнено корупция. И то корупция, която е толкоз висока и толкоз проникнала в тъканта на Министерство на вътрешните работи, че това, което се опита да направи Бойко Рашков, с цел да се оправи с нея – не му доближи време ”, разяснява той засиления мигрантски напън по границите ни.

По думите му границата ни е задоволително наситена с техника. „ Техниката работи и се знае – къде и по кое време минават хората ”, акцентира той. И добави: ”Всичко е вижда. Напоследък летят и дронове, няма по какъв начин да не се забележи. Това значи, че някой си затваря очите. Целият бранш сигурност е болен, освен Министерство на вътрешните работи. Цялата конструкция на системата на сигурност е болна и би трябвало да се лекува. От най-висше равнище до под приблизително равнище ”.

Той разяснява и обстановката с наводненията. „ Преодоляването на последствията от наводненията е дълъг развой. Нужно е основаването на една профилирана конструкция, може би една национална работа или организация към Министерски съвет, която се занимава единствено с това, има подготвени чиновници и собствен потенциал. Защото това, което Министерство на вътрешните работи взе от „ Гражданска отбрана ”, последователно се претопи. От остарялата конструкция има един или двама чиновници, а останалите се пенсионираха ”.

По думите му Министерството на бедствията и повредите не е било належащо да бъде трансформирано в друга конструкция. „ През последните 10 години виждаме, че нашите земи са обект на някакви естествени катаклизми. Министерство би било да е добре, само че одобрявам, че и национална конструкция отново би било добре. Да построи такава организация, че жертвите и вредите да са минимални ”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР