Цялата нетна печалба на Първа инвестиционна банка за 2017 г.,

...
Цялата нетна печалба на Първа инвестиционна банка за 2017 г.,
Коментари Харесай

ПИБ вдига капитала си с 92 млн. лева

Цялата чиста облага на Първа капиталова банка за 2017 година, която е 92 млн. лева, ще бъде капитализирана. Това решение бе гласувано от постоянното общо заседание на акционерите на кредитната институция, което се организира на 21 юни в "София хотел Балкан ". На него участваха Неделчо Неделчев - основен изпълнителен шеф (CEO) на банката, Светозар Попов - основен шеф "Риск " (CRO), Севдалина Василева - основен шеф ритейл (CRBO), Чавдар Златев - основен шеф "Корпоративно банкиране " (CCBO), и Живко Тодоров - основен финансов шеф (CFO).

Увеличението на капитала ще ускори финансовата позиция на банката и ще й обезпечи база за спомагателен напредък. С това решение индикаторите й се чака да надминат 13.5% за базов личен капитал от първи ред и 16.5% за обща финансова база на консолидирана основа.

По време на събранието мениджмънтът на ПИБ показа пред акционерите отчет за активността и финансовите резултати на банката за 2017 година. Общият размер на активите на Първа капиталова банка възлиза на 8.9 милиарда лв.. Нетният приход от такси и комисиони нараства с 10.8% по отношение на предходната година. За 2017 година чистите доходи от търговски интервенции регистрират растеж от 10 %.

ПИБ усилва пазарните си позиции в банкирането на дребно и кредитирането на дребни и междинни предприятия, като се покачва и тежестта им в кредитния й портфейл. Балансовият личен капитал на Първа капиталова банка също се усилва с 10,6 %. Базовият личен капитал от първи ред (CET1) резервира темповете си на повишаване и доближава 12,87 %. Ръст се записва и във връзка с капитала от първи ред - до 15.87%, и на общата финансова база - до 15.89 %.

Общото заседание на акционерите на банката избра "БДО България " ООД и "МАЗАРС " ООД за одиторски сдружения за 2018-а. Досегашният шеф на "Вътрешен одит " Ралица Богоева е назначена за основен шеф "Информационни технологии и интервенции ". Нейната позиция на шеф на дирекция "Вътрешен одит " ще бъде заета от Пламен Димитров, който има над 15 години професионален опит.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР