Цялата истина за трагичната кончина на айтоския отец Ромил Негозов,

...
Цялата истина за трагичната кончина на айтоския отец Ромил Негозов,
Коментари Харесай

Аренда на 3 хил. дка църковна земя край Айтос погубила отец Ромил

Цялата истина за трагичната кончина на айтоския отец Ромил Негозов, на 50 година, може да бъде извадена на бял свят единствено в случай че Министерство на вътрешните работи дръзне да влезе при секретаря на Сливенската митрополия Вълкан Янев. При него се съхраняват нотариалните актове за стотици хиляди декари църковни земи, продадени или отдавани под аренда през годините.

Към този миг не е известно следствието да е трансферирано към престъпния бранш на ОДМВР-Бургас, той като става дума за гибел на обществена персона. Работата по разкриването продължава да е в ръцете на локалния шеф на районно управление (на МВР) Севгин Али.

Собственото следствие на Флагман.бг е провокирано от смущаващото безмълвие на църковната и световна власт в Бургаска област към този момент трети ден след непобиращия съзнанието акт със самоубийството на отеца.

Още в петък следобяд, единствено два часа откакто бе открит трупът на обесения в Руенския балкан духовник, Духовен съвет от Сливенската митрополия излезе на бърза ръка с констатация, оповестена и в общественото пространство, че става въпрос за осъществено закононарушение, дори плъзнаха клюки на нападение на етническа основа.



Ромил бе изпратен с всички почести след траурна литургия в църквата, в която той служи близо 25 години. Подчертаваме, че опелото бе извършено в неделя с благословението на Негово Високо Преосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, водено от викария му свещеник Йеротей – свещеник на поморийския манастир, подкрепят от голям брой свещеници.

С този жест Църквата сподели, че изключва опцията за самоубийство на своя чиновник.

И до този миг в понеделник – към 17 часа, следствието се води по три съществени хипотези – самоубийство, ликвидиране и склоняване към самоубийство.

Данните от аутопсията, осъществена в събота сутринта, са посочили, че липсва принуждение, само че това не било задоволително, с цел да се построи точна визия за фактическата конюнктура към настъпването на гибелта на отеца.

Три самостоятелни източника, с които публицисти от медията са разговаряли, насочват повода за нещастието, раздрусала района, да се търси в имотните покупко-продажби за 3 хиляди дка гори и ниви край Айтос.

Отец Ромил, брачната половинка му Мери и двете им дъщери са пристигнали в Айтос през 1996 година Оттогава до момента никой в града не споделя неприятна дума за честността на фамилията. Изключват и меланхолия, прикривана зад непрекъснатата усмивка, огряваща лицето на свещеника.

В петък, към 12:30 часа, когато отец Ромил бе открит задушен от пристегнатия на врата му клуп в гората, той в действителност е трябвало да бъде на чуване пред комисия в Сливенската митрополия, в наличието на Иоаникий и Вълкан Янев.

Той трябвало да рапортува с документи по какъв начин е стопанисвал хиляда дка дъб в Айтоската кория и 2 хиляди дка ниви сред шосето и жп линията от лявата страна при влизане в града откъм Бургас.

Седмица преди да постави завършек на живота си, енергичният, физически и душевен здрав духовник, е имал среща на четири очи с викария на Иоаникий – Йеротей, с който са разговаряли точно по тематиката за парцелите, поверени им за ръководство.

Ромил изглеждал обезпокоен, поради постъпили при владиката доноси по отношение на въпросните 3 хиляди дка църковна земя, отдавана под аренда години наред.

Според наш източник, айтоският нравствен лидер управлявал нов джип Дачия „ Дъстър”, който бил платен и възложен от огромен наемател на земя. Именно с този джип Ромил стигна до лобното си място в Руенския балкан на 20 август към обед.

Всички бумаги за земите на Синода, поверени за ръководство от Църковното настоятелство на айтоския храм „ Св. Димитър Солунски”, би трябвало да се намират в касата му. За отбелязване е обаче, че ръководител на настоятелството е бил точно Ромил Негозов и в този момент брачната половинка му Мери, също служителка в храма, би трябвало да даде ключа пред очевидци.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР