Цяла страница в престижното германско издание “Frankfurter allgemeine zeitung посветена

...
Цяла страница в престижното германско издание “Frankfurter allgemeine zeitung посветена
Коментари Харесай

Борисов проговори за снимките от спалнята си пред немско издание

Цяла страница в влиятелното немско издание “Frankfurter allgemeine zeitung ” отдадена на Бойко Борисов, и митингите против ръководещите. Това е първото изявление на премиера, което той дава за протичащото се у нас. Интервюто е оповестено в днешното неделно издание на авторитетния вестник. То е направено от журналиста Михаел Мартенс.

In his 1st interview after the protests against him began in the summer, Bulgaria’s Prime Minister Boyko Borissov answered questions for 2,5 hours: On the photos of his bedroom showing a pistol, goldpacks of 500-Euro-notes on his bedside table. (1-5)
— Michael Martens (@Andric1961)
Самият Мартенс заключи диалога в няколко изявления в профила си в Twitter.
Ето какво написа немският публицист:
“В първото си изявление, откакто митингите против него избухнаха, българският министър-председател Бойко Борисов дава отговор на въпроси в продължение на 2 часа и половина - за фотосите от спалнята му, на които се виждат револвер, кюлчета злато и пачки евро.
Българският министър председател съобщи, че. В отговор на въпрос дали това не е засегнатост към хилядите протестиращи в България, Борисов съобщи - това е нещо, което самият Божков споделя по време на телефонен диалог. Европейският парламент неотдавна упрекна България в корист с европейски фондове и последователен отвод да се следват изконните правила на общността. Борисов дефинира това като агитация на враговете му в Брюксел.
“Въпреки всичко, в този случай би трябвало да се удивлявам на причинителите какъв брой добре са го подредили. Някои от съперниците ми, които работят за президента Румен Радев, са някогашни секрети сътрудници, хора от тези среди или деца на страхотни шпиони, офицери от съветската военна разследваща работа ”
Борисов съпоставя дамата, която евентуално е направила фотосите, с Мата Хари - фамозната холандска стриптизьорка, куртизанка и разузнавач най-малко за две разузнавания по време на Първата международна война. Дори показва, че след спретнатият му номер към този момент “не желае да вижда дами ”. Всички тези пояснения той дава в опит да избегне съответните отговори на значими въпроси, свързани със фотосите. В изявлението Борисов се оплаква с познати изказвания, които обаче доразвива и стига до това да твърди, че НСО не ревизира дамите, които го посещават, пишат от “Дневник ”.
Мотивите за направените фотоси пък били поради приемането на България в механизма ERM II. Това е към този момент известна опорка, само че и опит да се избегне съответен отговор на съответен въпрос. Снимките и постановката в спалнята на Борисов били опит на олигархията в България да отмъсти, тъй като както министър председателят самичък показва - “едва преди няколко месеца осъзнаха какво съм им предизвикал ”.
“Дори в миналото да са заобикаляли българската банкова система, " им е невероятно на европейско равнище ".
От друга страна " банковата ни система е толкоз постоянна, че незаконни измами и срутване на банки като след измененията и когато социалистите бяха на власт в България, са невъзможни ".
Това провокира въпрос: Означава ли това, че " банките на България са толкоз сигурни, че хората към този момент няма потребност да държат пачки пари и кюлчета злато на нощните си шкафчета, както може да се види на фотосите ".
Борисов не дава отговор.
Не слага нито за секунда обаче под въпрос достоверността на направените фотоси. Има и визия евентуално по кое време са били направени - през последните 2-3 години, най-вероятно през 2017 година
 Христо Иванов с разкрития пред английско издание за интервенция на страната в частния бизнес Христо Иванов с разкрития пред английско издание за интервенция на страната в частния бизнес
Поредна остра публикация за статуквото се у нас се появи в интернационалното медийно пространство. В нея се разясняват продължаващите към този момент над...
Според него става дума за фотоси, направени по друго време, тъй като когато са го снимали да спи, не е било задоволително компрометиращо и по-късно са аранжирали парите, златото и револвера до леглото му.
Борисов твърди, че " проектът е подготвян от години и всичките ми промени единствено подтикнаха враговете ми да работят ". Въпросът за фотосите от спалнята е подложен от Мартенс на няколко пъти още при започване на изявлението, само че Борисов настойчиво заобикаля отговора, с цел да изреди какви промени правел, по какъв начин се борел с престъпността и контрабандата, какъв брой бойни самолета е купил и по какъв начин работи за диверсификацията на енергийните доставки за преустановяване съвсем цялостната взаимозависимост от Русия.
Когато стартира да дава отговор за фотосите, той прибягва и до проява (става ясно от публикацията) с дамската чанта на Деница Желева, шеф на кабинета му, по какъв начин съгласно него жена може да вкара в държавната вила компрометиращите го детайли от фрагментите. Компрометираните детайли евентуално са кюлчетата злато и пачките.
" Всеки, който гледа фотосите и кино лентата от моята къща, ще признае: аз пребивавам при елементарни условия. Почти като в казарма ", акцентира той като мотив, че някой се пробва да сътвори за него противоположно и непоносимо усещане за него. Преди години Борисов беше станал прочут с репликата, че живее самичък като куче, поради ролята си на министър председател, което в този момент опровергава.
" Успешен политик съм, само че персоналният ми живот е неуспех "
 Журналист: Любопитен съм къде е дамата, снимала покоите на Бойко Борисов Журналист: Любопитен съм къде е дамата, снимала покоите на Бойко Борисов
Любопитен съм къде е в този момент дамата, която е снимала покоите на Баце. Възхищавам се на куража й. Снимала е няколко пъти за година и полови...
Помолен да посочи кого подозира, Борисов не навлиза в конкретика и декларира за фотосите:
" Разпространяваните изображения от спалнята ми са като взети от учебник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), където се дава съветът човек да бъде погубен, като вземеш истини за него и ги използваш за лични цели ".
В отговор на въпроса не се ли тормози от обстоятелството, че водачът на страна, членка на НАТО, може да бъде сниман без проблем в спалнята си, Борисов споделя:
" Работата е там: в никакъв случай през всичките тези години, когато някоя дама ме е посещавала, защитата не ѝ е претърсвала и проверявала чантата ".
Когато журналистът пита не е ли това невероятна немарливост той отвръща:
 Борисов знае кой го е снимал и от кое място са фотосите, настояват анализатори Борисов знае кой го е снимал и от кое място са фотосите, настояват анализатори
През последните седмици обществото беше разтърсено от политически кавги, в които са забъркани имената на премиера и президента на стр...
" Вероятно беше неразумно. Именно заради това, на причинителите евентуално им е било елементарно "
В изявлението е повторена и тезата към публикуваният видеоклип от спалнята с Борисов. Авторът на клипа се насочил към съответно чекмедже.
В диалога той още веднъж дава прегледен образец по какъв начин, в случай че съответна жена, идваща при него му е звъннала и той ѝ е споделил, че в този момент дава изявление и ще е в резиденцията до 15 минути, а защитата има указания да я пусне, тя има премного време да постави полезностите в чекмеджето и да направи записа. " Като Мата Хари ".
Пред Мартенс Борисов, запитан дали още има сходни гости " с непроверени чанти ", споделя:
" Сега не желая даже да виждам дами. Вижте, сполучлив политик съм, само че персоналният ми живот е неуспех. Работя 20 часа дневно, цялото ми време е прекарано в работа, до момента в който враговете ми пробват да ми подреден кавги. Казват, че имам къща в Барселона, имение в Лос Анджелис или на гръцки остров, където даже се твърди, че съм умъртвил манекенка. Когато хората се вгледат, нищо не остава от тези обвинявания. Трябва да знаете, че в България от дълго време има черен пазар за компромати. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР