Цял боен арсенал, подготвен за използване, е бил открит при

...
Цял боен арсенал, подготвен за използване, е бил открит при
Коментари Харесай

Цял боен арсенал, подготвен за използване, е бил открит при спецакцията в Бургас

Цял военен боеприпас, квалифициран за потребление, е бил открит при спецакция в Бургас. Той се състои от самоделни бомби, бойни гранати и гранатомет, 9 револвера, два автомата " Калашников ", две пушки с боеприпасите за тях, измежду които и над 700 патрона.

„ Не става въпрос за някаква колекционерска пристрастеност. Става въпрос за оръжия, които могат да се употребяват незабавно. Продължаваме доста интензивно да работим в посока това кой по-скоро може да се възползва от този тип боеприпас “, разгласи на брифинг комисар Калоян Калоянов, шеф на ОДМВР-Бургас.



Претърсени са четири адреса в региона на Несебър. В една от къщите е открита мини плантация за марихуана с над 400 саксии, а в кола са открити други над 20 кг изсушена марихуана, подготвена за продажба.

За бойния боеприпас и за опиатите са арестувани двама мъже, които сами са се предали седмица, откакто са оповестени за търсене.

Повдигнато им е обвиняване по две закононарушения, за което може да получат от 3 до 12 години затвор. Назначени са голям брой експертизи, които да открият дали оръжието е употребявано при други закононарушения. Предполага се, че марихуаната е предопределена за Турция, където цената ѝ е в пъти по-висока, прецизираха от полицията. Откритият гранатомет е бил наведен в положение на прилагане.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР