Цветята, за съжаление, прецъфтяват твърде бързо. Но това не трябва

...
Цветята, за съжаление, прецъфтяват твърде бързо. Но това не трябва
Коментари Харесай

Задължително трябва да имате поне едно от тези растения в дома си

Цветята, за жалост, прецъфтяват прекомерно бързо. Но това не би трябвало да ви стопира да им се наслаждавате. Можете да превърнете този интервал в красива цветна приказност, като украсите дома и градината си с прелестните растения.
Ще ви покажем 10 цветя с извънредно красиви цветове, които ще ви донесат още повече положително въодушевление през най-хубавия сезон. Ще ви научим по какъв начин да ги поддържате свежи за оптимално време и да се наслаждавате на хубостта им.
1. Лютиче
Цветовете на лютичето мигновено ще ви накарат да забравите за напъните, които сте положили за грижата им. Цъфтят в продължение на три седмици под великодушна слънчева светлина и богата почва. Тези цветя не са толкоз известни и са извънредно налични.
2. Мак
Тези цветя са извънредно деликатни, тъй че с цел да удължите живота им във вазата, запечатайте изрязания завършек на стеблото, като го изпечете с пламък.
3. Божур
Пригответе вазите и фотоапаратите си. Божурите са най-красиви през юни. Може и да не разцъфнат през първата година, когато ги посадите и може да се наложи да ги изчакате една година, с цел да видите прелестните им цветове.
4. Кала
За да се уверите, че ще устоят допустимо най-дълго, изрежете стеблата им във ваничка с топла вода, по-късно ги поставете в съд с хладка вода в хладилника за към два часа.
5. Сукуленти
Ако желаете растение, което жегите няма да уморят, това е вашият избор. Можете да отглеждате сукулентите целогодишно.
 Засейте тези растения на терасата и ще се трансформира в райско кътче Засейте тези растения на терасата и ще се трансформира в райско кътче
С настъпване на топлото време, от ден на ден хора желаят да трансфорат терасите си в райско кътче, засаждайки разнообразни растения. Без значени...
6. Орхидея
Орхидеите се оферират в такова цветово многообразие, че ще задоволят и най-капризните измежду вас. Обичат влажното време и се държат на хладно през нощта, само че се уверете, че не са в обсега на климатика или вентилатора.
7. Хризантема
Белите хризантеми устоят най-дълго на топлота и няма да сгрешите, в случай че изберете който и да е цвят.
8. Хортензия
 Прочетох това и незабавно се отървах от орхидеята вкъщи Прочетох това и незабавно се отървах от орхидеята вкъщи
Орхидеята – растение епифит. Това значи, че тя живее прикрепена за различен жив организъм отчасти или напълно без връзка с почвата...
Ако забележите, че хортензиите ви стартират да увяхват, извадете ги от вазата, потопете ги в хладка вода за към 10 минути, подкъсете стеблата им, поставете ги назад във вазата и наблюдавайте по какъв начин се връщат към живота.
9. Градинска роза
Няма да повярвате какъв мирис има това растение. Нужда се от към 5-6 часа слънчева светлина дневно, повече от това ще я изсуши. Дръжте ги в полусенчеста зона, с цел да не стопират да цъфтят.
10. Далия
Тези многоцветни хубавици ще наподобяват още по-добре, в случай че им подарите една „ хидратираща “ баня преди да ги аранжирате във вазата. Отстранете листата по стеблата и ги потопете в студена вода за една нощ.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР