Цветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 г. в София. След

...
Цветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 г. в София. След
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова - една успяла млада българка: Работя за бъдещето на Европа

Цветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 година в София. След образованието си в Софийската математическа гимназия, продължава гимназиалното си обучение в Американския лицей в София. Първата си бакалавърска степен, по Бизнес администрация, придобива в Централния европейски университет (Central European University) в Будапеща, където следва със Стипендия за образование в чужбина (Study abroad scholarship). Следва втора бакалавърска стратегия, по Международна стопанска система, мениджмънт и финанси, в Университета Бокони в Милано (Bocconi University). Там Цветелина се дипломира с почести (First Class Honors). По време на образованието си в Италия е на продан в McGill University в Монтреал. Завършва сполучливо Магистърска степен по Финансова стопанска система в Оксфорд, Англия, където образованието й е финансирано от стипендия на Европейския съюз. По време на следването си работи като стажант в разнообразни сфери - в компании като ING, Egon Zehnder International, Astra Zeneca. От 2014-а година се осъществя като капиталов банкер в RBS (Royal Bank of Scotland) в Лондон. В момента продължава финансовото си развиване във финансовия бранш в инвенстиционен фонд в Лондон.

Цветелина Пенкова е заместник-председател на Милениум клуб България , който бе основан през 2016 година от млади и съумели българи в чужбина.

Тя желае България да не се слави с политическата неустановеност и корупцията - главните фактори, които стопират задграничния вложители у нас. Заместник-председателят на Милениум клуб приказва пред Dir.bg за това коя е рецептата на триумфа, би ли се завърнала у нас и вижда ли се някой ден като евродепутат.

- Каква е рецептата за този триумф?

- Желание и полагане на доста старания. Човек би трябвало да прави своите избори и се лишава от някои удоволствия, да умее да направи жертви за реализиране на триумфи в професионален и научен проект.

- По-трудно ли е за една българка да успее?

- Аз не мисля, че има такова разделяне в Европа, може би преди го е имало. Заминах за чужбина през 2007 година, тъкмо България бе влезнала в Европейския съюз, тогава живеех в Германия и към момента имаше едно изключително отношение. Наистина трябваше да си доста по-добър от локалните, с цел да могат да те възприемат и позволен в средите си. Вече над 10 години по-късно, съгласно мен, обстановката е по-различна. Има ужасно доста българи в Европа, изключително в Лондон. Изградили сме една доста добра известност - изключително тези, които работят в областта на финансите, правото, консултантските услуги. Не мисля, че е по-трудно налагането. Но старания би трябвало да се поставят на всички места, без значение дали живееш в Берлин, в Лондон или в София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР