Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на квалификациите на

...
Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на квалификациите на
Коментари Харесай

Пиронкова пред БНР: Труден мач, но победата ме прави много щастлива

Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на квалификациите на тенис шампионата от Големия шлем " Ролан Гарос ". Българката, която е сложена под номер 10 в пресявките, победи американката Керълайн Долъхайд, която е на 164-то място в ранглистата с 6:7 (7), 6:2, 6:4.

След мача тя призна пред БНР, че мачът е бил доста сложен, само че е щастлива от успеха.

Спортист номер 1 на България ще играе във втория кръг в сряда против Сюзан Бандечи от Швейцария (№219 в международната ранглиста).

Цвети стартира мощно срещата довечера в Париж и поведе с 4:1. При 5:4 четвъртфиналистката от Откритото състезание на Франция през 2016 година сервира за продобиване на сета, само че позволи пробив. Последва замяна на продобиване на сервис геймове и по този начин се стигна до тайбрек. В него Пиронкова имаше сетбол при 6:5 на личен сервис, само че не се възползва. Американката съумя да завоюва първата част с 9:7 точки от третия си сетбол.

Във втората част Пиронкова поведе с 2:0, само че позволи равнене за 2:2. Цвети обаче завоюва идващите четири гейма, а с това изравни сетовете.

Добрата серия и игра на българката продължи и при започване на третата част за 3:0. Долъхайд обаче взе идващите четири гейма и съумя да поведе. Пиронкова сподели по-високата си класа в идващите минути и затвори мача с 6:4 в третия сет.

" Винаги чакам сложен мач, без значение дали е в квалификации, или в съществена скица, тъй като всички състезателки, които са тук са го заслужили с играта си. Беше доста сложен мач и физически, и душевен - финален кръг, доста сложни условия за игра, само че в последна сметка успеха ме прави доста щастлива ", сподели за БНР от Париж българката.

Цвети вкара 57 % първи сервис и завоюва 70 % от точките при разиграването му. Тя реализира четири аса и направи три двойни неточности.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР