Цветан Цветков не е отстранен, а има решение за неговото

...
Цветан Цветков не е отстранен, а има решение за неговото
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Не съм приемал политик в Сметната палата, но с удоволствие бих

" Цветан Цветков не е отхвърлен, а има решение за неговото освобождение от Народното събрание. При изминал мандат беше подхваната процедурата “, съобщи ръководителят на Сметната палата Димитър Главчев пред bTV.

В края на юли Народното събрание избра Димитър Главчев за началник на Сметната палата. Той е някогашен народен представител от ГЕРБ и някогашен ръководител на Народното събрание.

Той акцентира, че ще направи инспекциите, които са нужни. Склонен съм да приема тезата, че този който назначава - освобождава, в тази ситуация Народното събрание, добави Главчев.

" Не виждам нищо неприятно, в това който и да е депутат да е в Сметната палата. Комуникацията с други институции е наложително изискване по всички одитни правила. В закона за Сметната палата е записано, че тя реализира своята активност без значение, само че се регистрира за активността си пред Народното събрание “, съобщи Главчев по отношение на това дали е имало среща на депутата от Движение за права и свободи Рамадан Аталай със зам-.председателя на палатата дни преди някогашният ѝ началник Цветан Цветков да бъде освободен от Народното събрание. 

" Няма неприятно връзката с народните представители ", сподели Главчев.

" Още в деня, в който ме избираха мен като ръководител, господин Аталай шеговито пристигна при мен и сподели " Аз ще гласоподавам за новия ръководител, без значение кой, тъй като нали споделят, че аз съм го избирал ". Нали разбирате, че това е подигравка, жлъч? ", добави той. 

По думите безусловно несериозно звучи, че Аталай е отишъл и поради това е заменен шефът на Сметната палата. 

" Аз политик не съм приемал в Сметната палата, само че на драго сърце бих приел политици от всички политически партии. Най-често политиците желаят обяснения по работата и по техните отговорности, които би трябвало да извършат по отношение на изборите “, сподели Главчев.

На Сметната палата има електронна листовка, която дава инструкции за локалните избори през октомври месец. Декларациите, които са за парламентарните избори, са същите и за локалните избори, посочи ръководителят на Сметната палата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР